BUSSDEPÅ | 2 feb 2018

Bravidauppdrag i Uppsala

Uppsala växer, likaså stadens kollektivtrafik. Därför ska en ny bussdepå byggas i Fyrislund med plats för 180 bussar. Depån kommer dessutom rymma en administrations- och verkstadsbyggnad, servicebyggnader samt en gaslagerbyggnad. Bravida ska genomföra samtliga installationer i projektet, vilket omfattar lösningar inom el, vs, ventilation och sprinkler.

– På en bussdepå är installationerna en stor och viktig del av funktionen. Därför ställs höga krav på teknisk kompetens och samverkan mellan installationsdisciplinerna. Uppdraget är ett resultat av ett tätt samarbete mellan Bravidas avdelningschefer, kalkylatorer och övriga medarbetare. Att vi dessutom kan erbjuda ett helhetskoncept gjorde oss extra konkurrenskraftiga, säger Johan Brodin, regionchef, Bravida region Uppland.

Bravida har tidigare samarbetat med HENT i Norge, men detta blir det första samarbetet på den svenska marknaden.

– HENT är experter på projektutveckling, projektledning och inköp. Jag tror att vår erfarenhet av stora projekt i kombination med Bravidas breda erbjudande och kompetens kommer att bidra till ett gott samarbete, säger Magnus Klarheden, projektledare på HENT Sverige.

Markarbetet för den nya bussdepån har påbörjats och Bravidas arbete beräknas starta i juni 2018. Cirka 25 Bravidamedarbetare kommer att sysselsättas under en installationsperiod på cirka ett år.

Publicerad 2 februari 2018

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.