Förvärv | 12 dec 2023

Bravida växer i Västernorrland

Bravida har förvärvat Örnsköldsviks Rörteknik AB som arbetar med industrirör inom process- och pappersindustrin, kraft- och värmeverk samt med anläggningar för energi- och värmeåtervinning samt VVS-installationer.

Bravida växer i Västernorrland
Daniel Ytterbom, Bravida, samt Sven Arnerlöf, Roine Nilsson, Örnsköldsviks Rörteknik AB. Foto: Bravida

Bolaget har sitt huvudkontor i Örnsköldsvik men de är även verksamma i Umeå och Sundsvall. 50 personer är anställda på Örnsköldsviks Rörteknik AB, som omsätter runt 148 miljoner årligen,

– Det känns spännande och inspirerande att Örnsköldsviks Rörteknik blir en del av Bravida. Förvärvet är ytterligare ett steg i vår strategi att utveckla regionen Industri. Vi blir starkare geografiskt och bättre utrustade för att jobba med synergier mellan våra avdelningar i Bravida, kommenterar Daniel Ytterbom, regionchef för region Industri på Bravida.

Sven Arnerlöf och Roine Nilsson, delägare på Örnsköldsviks Rörteknik AB, kommer fortsätta ingå i verksamheten. De kommenterar:

– Det känns bra att bli en del av Bravida som är en stor organisation med ännu fler utvecklingsmöjligheter för våra medarbetare. Vi känner till många medarbetare från region Industri på Bravida sedan tidigare, vilket gör oss till en stark enhet.

Bravida tillträder som ägare den 31 december 2023.

Källa: Bravida

Publicerad 12 december 2023

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.