Förvärv | 12 dec 2023

Bravida växer i Västernorrland

Bravida har förvärvat Örnsköldsviks Rörteknik AB som arbetar med industrirör inom process- och pappersindustrin, kraft- och värmeverk samt med anläggningar för energi- och värmeåtervinning samt VVS-installationer.

Bravida växer i Västernorrland
Daniel Ytterbom, Bravida, samt Sven Arnerlöf, Roine Nilsson, Örnsköldsviks Rörteknik AB. Foto: Bravida

Bolaget har sitt huvudkontor i Örnsköldsvik men de är även verksamma i Umeå och Sundsvall. 50 personer är anställda på Örnsköldsviks Rörteknik AB, som omsätter runt 148 miljoner årligen,

– Det känns spännande och inspirerande att Örnsköldsviks Rörteknik blir en del av Bravida. Förvärvet är ytterligare ett steg i vår strategi att utveckla regionen Industri. Vi blir starkare geografiskt och bättre utrustade för att jobba med synergier mellan våra avdelningar i Bravida, kommenterar Daniel Ytterbom, regionchef för region Industri på Bravida.

Sven Arnerlöf och Roine Nilsson, delägare på Örnsköldsviks Rörteknik AB, kommer fortsätta ingå i verksamheten. De kommenterar:

– Det känns bra att bli en del av Bravida som är en stor organisation med ännu fler utvecklingsmöjligheter för våra medarbetare. Vi känner till många medarbetare från region Industri på Bravida sedan tidigare, vilket gör oss till en stark enhet.

Bravida tillträder som ägare den 31 december 2023.

Källa: Bravida

Publicerad 12 december 2023

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.