RENOVERING | 6 jul 2017

Bravida står för installationerna när Katedralsskolan i Uppsala totalrenoveras

Katedralsskolan i Uppsala ska byggas om och byggas till. Bravida har fått i uppdrag av Arcona att utföra samtliga installationer i projektet.

Den anrika Katedralsskolan i Uppsala, som uppfördes 1869, ska renoveras, utöka sin kapacitet och bli bättre anpassad till de krav som ställs på dagens undervisningslokaler. Samtidigt ska byggnaden få nya tekniska installationer och bli mer miljövänlig. Bravida har fått i uppdrag av Arcona att utföra samtliga installationer inom el och säkerhet, vs, kyla, ventilation och automation. 

– Utmaningen i detta projekt är att det är en anrik byggnad. När vi installerar i huvudbyggnaden ställs det höga krav på utseendet. Vi behöver bevara den gamla vackra byggnaden i sitt nuvarande skick, samtidigt som den förbättras, säger Per Wessman, avdelningschef el, Bravida Uppland. 

Projektet genomförs som ett så kallat Bravida Plus-projekt, vilket innebär att Bravida är med redan från projekteringsstadiet. En installationsledare kommer att vara på plats för att samordna installationsarbetet för att det ska bli så effektivt som möjligt. 

– Vi ville ha en installationspartner som kunde ta ett samlat grepp om alla discipliner. Vid utvärderingen tyckte vi att Bravida presenterade ett bra upplägg och en bra organisation. Kommunikation, planering och samordning av installationerna blir avgörande för att projektet ska lyckas. Det tror vi att Bravida kan leverera, säger Thomas Jansson, projektchef på Arcona. 

Arconas totala budget för genomförandet av renoveringen, inklusive installationer, är cirka 240 miljoner kronor. Projektet har nyligen startat och planerad slutleverans är lagom till skolstarten hösten 2019. Sammanlagt kommer 15-20 Bravidamedarbetare att vara engagerade i projektet. 
 

 

 

Källa: Bravida

Publicerad 6 juli 2017

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.