Bravida ska installera för en halv miljard i datacenter

Bravida har fått ett jätteinstallationsuppdrag i en större datahall i Sverige som är värt runt en halv miljard kronor. I uppdraget ingår alla tekniska installationer för byggnaden och stomkompletteringar.

Bravida ska installera för en halv miljard i datacenter
Bravida har fått ett omfattande installationsuppdrag som gäller alla tekniska installationer i en av Sveriges större datahallar. Foto: Bravida

Projektet kommer ledas av Bravidakoncernens affärsområde PMO – Special Projects som ansvarar för att utföra, leda och genomföra stora och komplexa projekt

– Vi är stolta och glada över att ha vunnit ännu ett spännande projekt. Det är ytterligare ett bevis på att vi har den rätta expertisen och finansiella kapaciteten som krävs för att genomföra projekt av denna storlek på ett bra sätt, kommenterar Mattias Johansson, vd och koncernchef på Bravida.

Martin Syberg, chef för PMO – Special Projects på Bravida, kommenterar:

– Stora datahallar är bland de mest spännande uppdragen vi har och installationerna spelar en nyckelroll i hela anläggningens funktion och kvalitet. Då vi tidigare framgångsrikt utfört flertalet liknande uppdrag till de största internationella aktörerna i branschen, så vet vi vad som krävs av oss. Vi ser fram emot att leverera uppdraget på bästa sätt och är glada över möjligheten att få stärka vår förmåga och position ytterligare på området.

Bravidas arbeten påbörjas omgående och kommer att vara klart under fjärde kvartalet i år.

Källa: Bravida

Publicerad 21 mars 2024

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.