Bravida ska installera för en halv miljard i datacenter

Bravida har fått ett jätteinstallationsuppdrag i en större datahall i Sverige som är värt runt en halv miljard kronor. I uppdraget ingår alla tekniska installationer för byggnaden och stomkompletteringar.

Bravida ska installera för en halv miljard i datacenter
Bravida har fått ett omfattande installationsuppdrag som gäller alla tekniska installationer i en av Sveriges större datahallar. Foto: Bravida

Projektet kommer ledas av Bravidakoncernens affärsområde PMO – Special Projects som ansvarar för att utföra, leda och genomföra stora och komplexa projekt

– Vi är stolta och glada över att ha vunnit ännu ett spännande projekt. Det är ytterligare ett bevis på att vi har den rätta expertisen och finansiella kapaciteten som krävs för att genomföra projekt av denna storlek på ett bra sätt, kommenterar Mattias Johansson, vd och koncernchef på Bravida.

Martin Syberg, chef för PMO – Special Projects på Bravida, kommenterar:

– Stora datahallar är bland de mest spännande uppdragen vi har och installationerna spelar en nyckelroll i hela anläggningens funktion och kvalitet. Då vi tidigare framgångsrikt utfört flertalet liknande uppdrag till de största internationella aktörerna i branschen, så vet vi vad som krävs av oss. Vi ser fram emot att leverera uppdraget på bästa sätt och är glada över möjligheten att få stärka vår förmåga och position ytterligare på området.

Bravidas arbeten påbörjas omgående och kommer att vara klart under fjärde kvartalet i år.

Källa: Bravida

Publicerad 21 mars 2024

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.