Bravida redovisar rekordresultat

Bravida, Skandinaviens ledande installations- och serviceföretag, redovisar för 2007 sitt bästa resultat någonsin med en vinst före skatt på 304 miljoner kronor. Detta kan jämföras med 2006 då resultatet före skatt blev 45 miljoner kronor.

För 2007 redovisar Bravida ett kraftigt förbättrat resultat. Resultatet före skatt, finans- och goodwillavskrivningar (EBITA) förbättrades under året med 259 miljoner kronor till 460 miljoner kronor. Byggmarknaden var mycket stark i alla tre länder där Bravida är verksamt och omsättningen ökade med 6 procent. Störst var ökningen i Sverige; 9 procent. I det närmaste fördubblades kassaflödet under 2007, till 375 miljoner kronor, jämfört med 2006.

– Vi har nu fokus på våra teknikområden, det vill säga el, vs och ventilationsinstallationer. Vi har också sett till att Bravida idag har den bästa ledningen med den bästa kompetensen. De senaste årens arbete med att effektivisera har också lett till att vi har starka finanser och bra kostnadskontroll, säger Torbjörn Torell, vd och koncernchef för Bravida.

Företagsledningen har under 2007 sett över verksamheter med bristande lönsamhet och satt in åtgärder för att vända negativa trender.

– Det som gläder oss mest är att alla divisioner, alla regioner och i stort sett alla avdelningar har bidragit till förbättringen, säger Torbjörn Torell.

Källa: Bravida

Publicerad 22 februari 2008

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.