KÖP | 7 apr 2020

Bravida köpte i solcellsföretag

Bravida har köpt Solkraft EMK AB som erbjuder installation och service av solcellslösningar för villor, lantbruk och kommersiella fastigheter. Företaget har sitt säte i Mölndal med sju lokalkontor mellan Ystad och Stockholm. 2019 omsatte bolaget cirka 170 miljoner kronor. 

Mattias Johansson, vd och koncernchef för Bravida, förklarar bakgrunden till förvärvet, som är Bravidas första inom solenergibranschen: 

– Förvärvet av Solkraft EMK AB är en del av en långsiktig satsning och en utveckling av vårt kunderbjudande. Vi vill vara branschledande inom hållbarhet. Klimatsmarta lösningar kommer att vara en växande del av vår verksamhet framöver. 

Sedan starten 2015 har företaget vuxit kraftigt och sysselsätter i dagsläget drygt 100 personer, med egna montörer och en egen säljorganisation. Peter Olsen, som var med och grundade företaget, ser stora fördelar med att nu bli en del av Bravida: 

– Sedan starten har vi haft som mål att nå en miljard i omsättning, med den bästa kundnöjdheten. Vi insåg tidigt att vi skulle behöva hjälp från en stark aktör för att nå målet, och det är en enorm trygghet att nu bli en del av Bravida. Jag tror även att detta blir mycket positivt för alla våra medarbetare!
    
Bravida förvärvar inledningsvis 51 procent av aktierna och tillträder som ägare under våren 2020. 

 

Källa: Bravida

Publicerad 7 april 2020

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.