Energieffektivitet | 19 jul 2022

Bravida installerar energieffektivt i serverrum

Bravida har fått en installationsentreprenad i en nybyggd fabrik i Jönköping och avser bland annat serverrumsinstallationer. Projektet är planerat för högsta möjliga energieffektivitet.

Bravida installerar energieffektivt i serverrum
Bravida ska installera ett serverrum i Jönköping med högsta möjliga energieffektivitet. Foto: Linköpings universitet/pressbild

Beställare är Nobia AB ska etablera en ny fabrik i Torsviks industriområde utanför Jönköping. Entreprenaden avser nybyggnation av fabriksbyggnad där Nobia planerar att tillverka träbaserade inredningsprodukter.
Byggnaden kommer att klassificeras enligt miljöcertifieringssystemet BREEAM och Bravidas uppdrag i installationsentreprenaden innefattas serverrumsinstallationer.

– I enlighet med Bravidas vision och hållbarhetsstrategi så är det av största vikt att vi gör hållbara lösningar. Projektet är planerat i förhållande till Nobias krav gällande tillgänglighet, säkerhetskrav och är designad för högsta möjliga energieffektivitet. Vi nyttjar våra lokala Bravida kontor i Jönköpingsregionen och är stolta över att få göra detta projekt, kommenterar Elon Lövgren, Key Account Manager, Critical Power Sverige, Bravida.

Ordervärdet är på 6,5 miljoner kronor och projektet startade i mars 2022. Huvudprojektledare och samordnare från Bravida är avdelningen Critical Power där lokala Bravidakontoret i Värnamo bidrar med elinstallationer och fiber samt kyla och vs. Projektet kommer att utföras under hela året.

Källa: Bravida

Publicerad 19 juli 2022

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.