Energieffektivitet | 19 jul 2022

Bravida installerar energieffektivt i serverrum

Bravida har fått en installationsentreprenad i en nybyggd fabrik i Jönköping och avser bland annat serverrumsinstallationer. Projektet är planerat för högsta möjliga energieffektivitet.

Bravida installerar energieffektivt i serverrum
Bravida ska installera ett serverrum i Jönköping med högsta möjliga energieffektivitet. Foto: Linköpings universitet/pressbild

Beställare är Nobia AB ska etablera en ny fabrik i Torsviks industriområde utanför Jönköping. Entreprenaden avser nybyggnation av fabriksbyggnad där Nobia planerar att tillverka träbaserade inredningsprodukter.
Byggnaden kommer att klassificeras enligt miljöcertifieringssystemet BREEAM och Bravidas uppdrag i installationsentreprenaden innefattas serverrumsinstallationer.

– I enlighet med Bravidas vision och hållbarhetsstrategi så är det av största vikt att vi gör hållbara lösningar. Projektet är planerat i förhållande till Nobias krav gällande tillgänglighet, säkerhetskrav och är designad för högsta möjliga energieffektivitet. Vi nyttjar våra lokala Bravida kontor i Jönköpingsregionen och är stolta över att få göra detta projekt, kommenterar Elon Lövgren, Key Account Manager, Critical Power Sverige, Bravida.

Ordervärdet är på 6,5 miljoner kronor och projektet startade i mars 2022. Huvudprojektledare och samordnare från Bravida är avdelningen Critical Power där lokala Bravidakontoret i Värnamo bidrar med elinstallationer och fiber samt kyla och vs. Projektet kommer att utföras under hela året.

Källa: Bravida

Publicerad 19 juli 2022

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.