SPRINKLERKÖP | 30 nov 2020

Bravida förvärvar Profire Sprinkler

Bravida har köpt Profire Sprinkler AB, ett installations- och serviceföretag i Västra Mälardalen med 35 anställda och en omsättning på runt 70 miljoner.

Profire Sprinkler AB erbjuder installation och service av sprinklersystem inom olika kundsegment, men främst till industrin i Västra Mälardalen.

Fredrik Torstensson, affärsområdeschef, Bravida Sprinkler, är mycket nöjd med förvärvet:

– Företaget har en lång erfarenhet av service och installation av sprinklersystem och de kompletterar vår verksamhet mycket bra. Med en stark lokal förankring och flertalet kunder inom regionen, stärker vi med detta förvärv vår position i Västra Mälardalen, säger Fredrik Torstensson.

Profire Sprinkler AB etablerades 2005 och har sin verksamhet i Örebro. Delägare och vd Jan Svedling med mer än 30 års erfarenhet inom branschen, kommenterar: 

– Vi är väldigt glada att vi har blivit förvärvade av Bravida, det ger våra kunder ett bredare erbjudande och vår verksamhet en möjlighet att expandera i en snabbare takt, säger Jan Svedling, delägare och vd för Profire Sprinkler AB.

Bravida tillträder som ägare den 1 januari 2021.
 

Källa: Bravida

Publicerad 30 november 2020

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.