SPRINKLERKÖP | 30 nov 2020

Bravida förvärvar Profire Sprinkler

Bravida har köpt Profire Sprinkler AB, ett installations- och serviceföretag i Västra Mälardalen med 35 anställda och en omsättning på runt 70 miljoner.

Profire Sprinkler AB erbjuder installation och service av sprinklersystem inom olika kundsegment, men främst till industrin i Västra Mälardalen.

Fredrik Torstensson, affärsområdeschef, Bravida Sprinkler, är mycket nöjd med förvärvet:

– Företaget har en lång erfarenhet av service och installation av sprinklersystem och de kompletterar vår verksamhet mycket bra. Med en stark lokal förankring och flertalet kunder inom regionen, stärker vi med detta förvärv vår position i Västra Mälardalen, säger Fredrik Torstensson.

Profire Sprinkler AB etablerades 2005 och har sin verksamhet i Örebro. Delägare och vd Jan Svedling med mer än 30 års erfarenhet inom branschen, kommenterar: 

– Vi är väldigt glada att vi har blivit förvärvade av Bravida, det ger våra kunder ett bredare erbjudande och vår verksamhet en möjlighet att expandera i en snabbare takt, säger Jan Svedling, delägare och vd för Profire Sprinkler AB.

Bravida tillträder som ägare den 1 januari 2021.
 

Källa: Bravida

Publicerad 30 november 2020

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.