Förvärv | 29 mar 2022

Bravida förstärker positionen i Småland

Bravida har förvärvat LR-Installation AB och förstärker därigenom sin position i östra Småland. Bolaget är verksamt inom rör- och elinstallationer.

Bravida förstärker positionen i Småland
Bravida har ingått ett avtal om att förvärva LR-Installation AB och stärka sin position i östra Småland. Foto: Bravida

– I linje med Bravidas strategi och region Jönköpings framtidsplan kan vi genom förvärvet av LR-Installation stärka våra befintliga lokala verksamheter. Vi blir tillsammans en stark aktör inom el och vs i Växjö, Kalmar, Karlskrona och Oskarshamn och även inom vs i Mönsterås då förvärvet tillför teknik, resurser och kompetens inom områden som vi idag saknar, kommenterar Johan Swahn, regionchef för region Jönköping på Bravida.

LR-Installation AB är ett heltäckande service- och installationsbolag och har sina rötter från två anrika företagsgrenar på tidigt 1930-tal. Bolaget är verksamma inom rör, el och vitvarusegmenten. Kundsegmentet består av privatpersoner, fastighetsförvaltare, industri, allmännyttan och kommuner.
Nuvarande ägare av LR-Installation är vd Mats Axelsson som kommer att följa med till Bravida. Han kommenterar:

– Jag är väldigt positiv till att bolaget nu blir en del av Bravida. Bravida har ett gott rykte i branschen bland kunder och personal och är rätt partner för fortsatt utveckling och trivsel, vilket medför trygg sysselsättning för alla våra medarbetare.

LR-Installation AB och Bravida är idag etablerade på olika platser i regionen men planerar att flytta till gemensamma lokaler framöver. LR omsätter cirka 300 miljoner kronor och har 180 anställda.
Förvärvet förutsätter prövning av Konkurrensverket. Bravida tillträder snarast efter denna prövning, som förväntas vara klar under april månad.

Publicerad 29 mars 2022

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.