Installationer | 6 feb

Bravida får stort installationsuppdrag på reningsverk

Bravida har fått ett stort installationsuppdrag i projektet Stockholms framtida avloppsrening. Uppdraget omfattar installationer inom vs, supportsystem och ventilation.

Bravida får stort installationsuppdrag på reningsverk
Bravida har fått ett stort installationsuppdrag i Sicklanläggningen och Henriksdals reningsverk. Bild: SVOA

I projektet Stockholms framtida avloppsrening (SFA) utvecklas Henriksdals reningsverk och Sicklaanläggningen till ett av världens mest moderna där avloppsvattnet kommer att renas med ny effektiv teknik. Det nya reningsverket bidrar till att vattnet som släpps ut i Östersjön blir renare.

– Vi är väldigt glada att få vara med på ännu ett uppdrag inom detta projekt där vi redan är delaktiga med installationer vid Henriksdals biolinjer och avloppstunneln, kommenterar Peter Johansson, regionchef för region VVS Stockholm på Bravida.

I Bravidas uppdrag ingår installationer inom vs, supportsystem till reningsverkets processer och ventilationssystem för bergrum och teknikbyggnad. Uppdraget är värt 183 miljoner.

Johan Håkansson, kommersiell projektchef för Sicklaprojektet på Veidekke, kommenterar:

– För att klara befolkningsökningen i Stockholm och samtidigt kunna leva upp till framtidens ökade miljökrav, behöver Stockholms avloppsrening förnyas. Vi ser fram emot att samarbeta med Bravida i detta projekt som vi valt som leverantör för att de kan erbjuda den bästa helhetslösningen för att klara denna omfattande entreprenad.

Produktionen startar hösten 2024 och pågår fram till slutet av 2027.

Källa: Bravida

Publicerad 6 februari 2024

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.