VÄXJÖINSTALLATION | 3 aug 2017

Bravida får samordningsprojekt i Växjö

Bravida får samordningsprojekt i Växjö

På Sankt Sigfridsområdet i Växjö ska Region Kronoberg bygga nya lokaler för vuxenpsykiatrin. Bravida får i uppdrag av Dynacon Construction AB att samordna och utföra samtliga installationer, till ett ordervärde om cirka 110 miljoner kronor.

De nya lokalerna på 16 000 kvadratmeter kommer att inrymma äldre-, psykos-, beroende- och allmänpsykiatri, samt en psykiatrisk akutmottagning. Det innebär höga krav på de tekniska installationerna. Håkan Stjernqvist, vd på Dynacon Construction AB, berättar:

– Den här typen av verksamhet ställer höga krav på de tekniska lösningarna, där installationerna spelar en väsentlig roll. Vi har arbetat med Bravida tidigare och de presenterade en bra och smidig lösning. Därför föll valet på dem. De står för samordning och leverans av alla installationer vilket känns tryggt.

Bravida har en viktig roll redan i projekteringsfasen och kommer att utföra alla installationer inom el, vs, ventilation, sprinkler och styr i de nya, installationstäta lokalerna.

– Det här är ett av de största projekten Bravida i Växjö erhållit. Med vår kompetens och våra resurser känns det tryggt och spännande. Projektets tidplan, likt många andra, ställer stora krav på god samordning och organisation, vilket är två av våra styrkor, säger Niclas Johansson, projektchef, Bravida region Jönköping.

Projektet startar i augusti 2017 och förväntas vara klart under hösten 2019. Det kommer att sysselsätta 50 Bravidamedarbetare och öppnar även upp för rekrytering.

 

 

 

Publicerad 3 augusti 2017

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.