Borås Energi och Miljö och BMH Technology Oy skriver kontrakt

Den yttre bränslehanteringen till kraftvärmeverkspannan på Sobacken i Borås blir en uppgift för BMH Technology Oy att utföra.

– På Borås Energi och Miljö gläds vi över att tillsammans med BMH Technology Oy, som levererar enastående miljötekniska lösningar, få bygga en anläggning som kommer att bidra till ett långsiktigt hållbart samhälle, säger Gunnar Peters, vd på Borås Energi och Miljö som är beställare.

Thomas Karlsson på BMH Technology Oy är också glad över att just hans företag fått uppdraget:

– Vi är jättestolta över att stå här i dag och få vara delaktiga i Borås Stads utbyggnad och utvecklandet av infrastrukturen och miljöarbetet, säger han.

I entreprenaden yttre bränslehantering ingår beredning, mellanlagring och transport av bränsle till den framtida kraftvärmepannan i Energi och Miljöcenter-projektet på Sobacken i Borås. Detta innebär hela transportvägen från att bränslefliset transporteras från bränsleplan till fickan och går genom beredningen där det överstora materialet sorteras ut. Därifrån forsätter det sedan vidare till två bränslesilos där det lagras under kort tid och sedan transporteras vidare till dagsilon där bränslet för den dagliga driften lagras. Härifrån matas det sedan direkt in i gapet på kraftvärmepannan.

Den yttre bränslehanteringen på Sobacken utgör 92 miljoner i projektet Energi och Miljöcenter.

Publicerad 23 mars 2016

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.