BLANDARE | 9 dec 2016

Blandare med inspiration från förr

Blandare med inspiration från förr

I april är det säljstart för FM Mattsson Mora Groups nya blandarserie Mora One. Serien är designad av arkitekt Thomas Sandell och inspirerad av en gammaldags gårdspump, som arkitekten såg i Moras samlingar när han besökte företaget. Det har tagit fem år att utveckla serien, som omfattar fyra olika blandare för kök och badrum, samt badkarsblandare och takdusch/handdusch.

– Jämfört med andra designprodukter var detta en lång process. Det är en komplex grej, säger Thomas Sandell, som hoppas att serien ska bli en klassiker i svenska bostäder.

Blandarna innehåller Moras teknik för mjukstängning och vattenbesparing. Duschblandarens termostat är både tryck- och temperaturkompenserande och garanterar enligt tillverkaren +/- 1 grad uttemperatur. Duschblandaren har också en spärr som markerar komfortflöde, alltså det flöde som enligt tillverkaren ska räcka när man duschar. Trycks spärren in går det att få ett högre flöde. Mora har en reservdelsgaranti som innebär att alla reservdelar finns tillgängliga i tio år efter det att en produkt slutat tillverkas.

Serien ska energiklassas, men resultatet är i skrivande stund inte klart.

www.fmm-mora.com

Publicerad 9 december 2016

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.