Badhus | 9 jun 2023

Bengt Dahlgren landar viktig upphandling

Eriksdalsbadet i Stockholm planerar för en modernisering och ombyggnation. Bengt Dahlgren har vunnit en viktig upphandling för projektets fortsättning som innebär att ta hand om disciplinerna rör, ventilation, VA, utvändig VA, styr, sprinkler, kyla, badvattenrening, energi & energisamordning, tekniksamordning samt fuktsäkerhetsansvarig för VVS.

Bengt Dahlgren landar viktig upphandling
Bengt Dahlgren har fått ett stort uppdrag innefattande en rad olika discipliner i moderniseringen av Eriksdalsbadet i Stockholm. Foto: Bengt Dahlgren

Eriksdalsbadet, som är Sveriges nationalarena för simidrott, togs i bruk 1999. Badet är ett av Stockholms mest besökta bad med omkring 1,5 miljoner besökare per år, vilket är nästan tre gånger fler besökare per år än vad det ursprungligen utformades för.

Anläggningen är mycket sliten och har stora upprustningsbehov. Planen är att under hösten 2023 och våren 2024 renovera 50-metersbassängen utomhus och en tillfällig tältlösning byggs över bassängen.

Eriksdalsbadet renoveras och byggs om inomhus 2024-2028 enligt nuvarande plan.

Projektet startade redan i oktober 2021 och nu har den viktiga upphandlingen kring fortsättningen landat där Bengt Dahlgren medverkar på en rad områden.

– Det är ett otroligt spännande och komplext projekt som kommer pågå under lång tid och där vi verkligen kan bidra med många av våra specialister. Vi är otroligt stolta över att få delta i moderniseringen av ett av Stockholms mest kända landmärken, säger Eddy Chabo från Bengt Dahlgren.

Bengt Dahlgren har hand om disciplinerna rör, ventilation, VA, utvändig VA, styr, sprinkler, kyla, badvattenrening, energi & energisamordning, tekniksamordning samt fuktsäkerhetsansvarig för VVS.

 

 

Källa: Bengt Dahlgren

Publicerad 9 juni 2023

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.