Livsmedelsindustri | 19 sep 2023

Bemt skriver avtal med livsmedelstillverkare

Livsmedelstillverkaren Oatly i Landskrona har valt att fördjupa sitt samarbete med bemt AB genom ett fullserviceavtal inom kyla och ventilation.

Bemt skriver avtal med livsmedelstillverkare
Christer Ohlsson (Oatly), Roger Kronberg (bemt AB) och Johan Korpe (Oatly) gläds över att bemt AB går in som fullserviceutförare inom kyla och ventilation vid Oatlys anläggningar i Landskrona. Foto: bemt

– Det känns jätteroligt att Oatly ger oss förtroendet som fullservicepartner. Vi ser fram emot att inte bara fortsätta leverera förstklassig kyla och ventilation, utan att kunna ta ett mer övergripande ansvar för energioptimeringen och på så vis skapa nya ekonomiska och miljömässiga fördelar för kunden, säger Roger Kronberg, servicechef inom kylservice på bemt AB.

Vissa delar av Oatlys service- och underhållsbehov vid produktionen i Landskrona har tidigare hanterat av flera mindre aktörer, nu kommer bemt AB att ta över som enda utförare. Det gäller även i den nya fabrik som Oatly har uppfört på orten.

– Genom att centralisera service och underhåll under bemt AB ser vi möjligheter att öka effektiviteten och stärka vårt miljöåtagande. bemt AB har tydligt visat för oss att de vet vad de gör på det här området. För oss är det till exempel en stor tillgång att ha en partner som arbetar med ett klimatneutralt köldmedium som ammoniak, säger fabrikschef Christer Ohlsson.

Avtalet gäller från och med 1 juni i år.

Publicerad 19 september 2023

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.