Samarbete | 18 okt 2022

Beijer och Danfoss ökar fokus på cirkularitet

Beijer Ref AB och Danfoss A/S har förnyat sitt mångåriga partnerskapsavtal. I avtalet tydliggör parterna ett gemensamt fokus på att utveckla praktiskt genomförande av cirkularitet.

Beijer och Danfoss ökar fokus på cirkularitet
Beijer Ref AB, en världsledande aktör inom kylteknik och HVAC, och Danfoss A/S, en global tillverkare av hållbara, energieffektiva, smarta teknologier och lösningar, har förnyat sitt mångåriga partnerskapsavtal. Foto: Beijer Ref

– Vi är mycket nöjda med förnyelsen av vårt partnerskap och tillsammans med Danfoss ser vi fram emot att implementera vår nya och ambitiösa hållbarhetsplan. Under det senaste årtiondet har EU-kommissionen fastställt ett antal riktlinjer för att uppmuntra cirkularitet och det är av stor vikt att vi fortsätter att stödja denna hållbara omvandling, säger Christopher Norbye, vd på Beijer Ref.

Med förnyelsen av partnerskapsavtalet, och med ett intensifierat fokus på att gemensamt utveckla praktiskt genomförande av cirkularitet som en del av partnerskapet mellan Beijer Ref och Danfoss, tar de två företagen ett viktigt steg mot en omvandling av cirkulär ekonomi. Båda företagen delar ambitiösa mål inom ESG (Environmental, Social, Governance) och hållbarhet som skapar långsiktiga värden för deras kunder och för miljön.

– Tillverkare och återförsäljare måste driva på den cirkulära ekonomin. Vi ser fram emot att samarbeta med en nyckelpartner som Beijer Ref för att tillsammans accelerera och utveckla effektiva strategier och åtgärder för att uppnå produktcirkularitet, sträva efter hög återanvändning av material, högt utnyttjande och hög uthållighet i produkter och tjänsteerbjudande, säger Jürgen Fischer, chef för Danfoss Climate Solutions segment.

Källa: Beijer Ref

Publicerad 18 oktober 2022

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.