UTREDARE | 23 feb 2017

BBR utreds

Anna Sander, projektledare på Uppsala kommun, har av regeringen utsetts till utredare av Boverkets byggregler.

Bostadsministern Peter Eriksson meddelade vid en pressträff den 23 februari att Anna Sander tilldelas uppdraget att utreda Boverkets byggregler. Uppdraget är på 20 procent och den övriga tiden arbetar hon vidare som projektledare på mark- och exploateringsavdelningen i Uppsala kommun. Hon och Kurt Eliasson lleder den kommitté som regeringen har tillsatt för att utreda och göra en genomgripande översyn av Boverkets byggregler. Uppdraget ska slutredovisas till Regeringskansliet senast den 13 december 2019.

Anna Sander började på Uppsala kommun den 16 januari i år och kom då närmast från en tjänst som ansvarig för forsknings- och innovationsstrategier på WSP, som bedriver konsultverksamhet inom anläggnings- och byggnadskonstruktion, transport och infrastruktur, miljö och energi. Hon har tidigare varit vd för IQ Samhällsbyggnad, departementsråd vid Miljödepartementet och miljö- och kvalitetsdirektör på NCC. Hon är också ledamot av IVA, Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin och har en teknologie licentiatexamen från KTH.

 

Källa: Uppsala kommun

Publicerad 23 februari 2017

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.