Elnät | 21 jun

Batteri utökar kapaciteten i Skövdes elnät

Bravida ska tillsammans med Skövde Energi installera ett batterienergilager som förstärker och ökar kapaciteten i stadens elnät.

Batteri utökar kapaciteten i Skövdes elnät
Bakre raden från vänster: Fredrik Nordahl, Bravida, Mats Mattsson, Skövde Energi, Jonas Söderström, Mastervolt Främre raden från vänster: Oscar Arvidsson, Mastervolt, Erik Mikaelsson, Johan Magnusson, Skövde Energi samt Elon Lövgren, Bravida.

– Energilager i olika former kommer vara en betydande faktor för det framtida energisystemet och därför känns det extra kul att vi på Bravida är med och utvecklar detta. Framför allt skapar det en viktig erfarenhet för oss, då vi kommer se dessa typer av affärer ökas upp framöver i olika former. I framtiden hoppas vi även kunna nyttja vårt koncept Bravida Charge med snabbladdare och tjänster för det, kommenterar Erik Mikaelsson och Elon Lövgren, Key Account Managers, Critical Power Sverige, Bravida.

Bravidas nationella avdelning Critical Power kommer tillsammans med Bravida el i Skövde att leverera en totalentreprenad av batterilagerlösning för effektkapning, flex- och stödtjänster till Skövde Energi.
Projektet går i linje med Bravidas vision om att vara med och leda vägen mot ett mer hållbart och motståndskraftigt samhälle.

– Omställningen till fossilfritt samhälle genom ökad elektrifiering utmanar energisystemet i hela Sverige just nu. Energilager i form av batterier är en viktig komponent för att avlasta det lokala elnätet och bidra till att stabilisera lastbalansen på nationell nivå. Vi är glada för att vi på kort tid och i samverkan lyckats ta fram ett koncept som skapar vinster för alla parter och som vi snabbt kan skala upp, kommenterar Sammy Tanhua, vd Skövde Energi.

Projektet startade i april 2022 och beräknas vara klart i oktober 2022.

Källa: Bravida

Publicerad 21 juni 2022

På nytt jobb

Magnus Stockhaus har anställts som försäljningsingenjör på Danfoss Climate Solutions i Oskarshamn. Han kommer från Rawplug. Tomas Sandberg har anställts som försäljningsingenjör i Stockholm. Han kommer från annan bransch. Thomas Eriksson har anställts som säljare inom fjärrvärme/fjärrkyla och energioptimering i Stockholm. Han kommer från Grundfos. Alexandra Tilander har anställts som teknisk supportingenjör i Göteborg. Hon kommer från Frico. Ludvig Lundh har anställts som säljare i Stockholm. Han kommer från Elektroskandia.
Sven Carlsson har utsetts till vd för Höganäs energi AB. Han kommer från Hässleholms miljö.
Maria Bard har utnämnts till teamleader i kombination med product manager hos Esbe AB, Reftele. Joi Elebo och Per-Johan Brodén har utnämnts till product managers.
Mari Nilsson har utsetts till vd och koncernchef för Infjärdens värme AB. Hon kommer från Adecco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.