Elnät | 21 jun 2022

Batteri utökar kapaciteten i Skövdes elnät

Bravida ska tillsammans med Skövde Energi installera ett batterienergilager som förstärker och ökar kapaciteten i stadens elnät.

Batteri utökar kapaciteten i Skövdes elnät
Bakre raden från vänster: Fredrik Nordahl, Bravida, Mats Mattsson, Skövde Energi, Jonas Söderström, Mastervolt Främre raden från vänster: Oscar Arvidsson, Mastervolt, Erik Mikaelsson, Johan Magnusson, Skövde Energi samt Elon Lövgren, Bravida.

– Energilager i olika former kommer vara en betydande faktor för det framtida energisystemet och därför känns det extra kul att vi på Bravida är med och utvecklar detta. Framför allt skapar det en viktig erfarenhet för oss, då vi kommer se dessa typer av affärer ökas upp framöver i olika former. I framtiden hoppas vi även kunna nyttja vårt koncept Bravida Charge med snabbladdare och tjänster för det, kommenterar Erik Mikaelsson och Elon Lövgren, Key Account Managers, Critical Power Sverige, Bravida.

Bravidas nationella avdelning Critical Power kommer tillsammans med Bravida el i Skövde att leverera en totalentreprenad av batterilagerlösning för effektkapning, flex- och stödtjänster till Skövde Energi.
Projektet går i linje med Bravidas vision om att vara med och leda vägen mot ett mer hållbart och motståndskraftigt samhälle.

– Omställningen till fossilfritt samhälle genom ökad elektrifiering utmanar energisystemet i hela Sverige just nu. Energilager i form av batterier är en viktig komponent för att avlasta det lokala elnätet och bidra till att stabilisera lastbalansen på nationell nivå. Vi är glada för att vi på kort tid och i samverkan lyckats ta fram ett koncept som skapar vinster för alla parter och som vi snabbt kan skala upp, kommenterar Sammy Tanhua, vd Skövde Energi.

Projektet startade i april 2022 och beräknas vara klart i oktober 2022.

Källa: Bravida

Publicerad 21 juni 2022

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.