Klimatinitiativ | 2 jan 2023

Bästa klimatinitiativet till Kopparstaden

Kopparstaden gör ett ”hattrick” och vinner för tredje året i rad Sverige allmännyttas utmärkelse Bästa klimatinitiativ i kategorin ”Energieffektivisering, effekttoppar och förnybar energi”.

Bästa klimatinitiativet till Kopparstaden
Fredrik Johansson, Kenneth Ahlström och Malin Liss Lundeberg från Kopparstaden. Foto: Sveriges allmännytta

Detta för att deras tekniska lösning bidrar till effektivare kraftvärmeproduktion och är möjlig att skala upp och implementera brett inom Sverige. Deras projekt har en bärande idé om att nyttja returledning från fjärrvärme.

– Projektet har tydligt, genom mätning, kunnat visa på stor energibesparing vilket är en viktig förutsättning för att nå Klimatinitiativets mål om 30 procent lägre energi­användning, menar Björn Berggren, energiexpert på Sveriges allmännytta.

Publicerad 2 januari 2023

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.