Bara vanligt vatten

IPCC publicerar nu en rapport om vad som kommer att hända med vattenförsörjningen i samband med klimatförändringarna. I den ser man också att effekterna kliver oss närmare. Tidigare har man kanske haft en bild av att det varmare klimatet är något som drabbar fattiga människor långt borta, men nu syns också att stora delar av USA och Europa kommer att få känna av kraftig “stress”. 

På sextiotalet sjöng en s.k. prog-grupp att, ”när röken slår ner på chefens hatt, då får vi en miljödebatt”. Kanske man kan skalda om och med tanke på USAs president att, ”när det blir smolk i Georgs glas, då är det slut på hans kalas”?

clip_image002.jpg

Publicerad 24 april 2008

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.