BADRUMSKÖP | 7 mar 2020

Badrumsaffär

Ägare och CEO för Dansani, Carsten Friis, köper den svenska konkurrenten INR Iconic Nordic Rooms. Med köpet blir Dansani/INR den största leverantören av badrumsmöbler och duschinredning i Norden. Dansani är starka i Danmark, INR i Sverige och båda företagen är starkt representerade i Norge och Finland. Den totala omsättningen i de nordiska länderna är DKK 500 miljoner, vilket motsvarar 67 MEUR.

INR/Dansani utgör en stark produktmix. INR är ledande inom skräddarsydda duschlösningar, och Dansani inom badrumsmöbler. Den kortsiktiga målsättningen är att fokusera på den befintliga verksamheten, som båda är kända för i Norden, samt att styrka samarbetet. På längre sikt är ambitionen att expandera till nya marknader i Mellaneuropa.

– INR är en perfekt match för Dansani eftersom de två företagen kompletterar varandras sortiment, marknadsposition och kultur. Med köpet blir Dansani/INR en betydande spelare i våra produktkategorier och primära marknader. Enheten Dansani/INR får en storlek och styrka som är nödvändigt för att öka försäljningen på våra marknader och expandera till nya marknader. Jag är otroligt glad att köpet lyckades, säger CEO Carsten Friis.

– Att Dansani blir den nya ägaren av INR är det bästa möjliga scenariot. Sammanslagningen ger ett markant lyft för både medarbetare och kunder. Speciellt för våra kunder kommer det att betyda att båda företagen kan erbjuda ett större produktsortiment, bättre service och bredare kompetenser. Därför är jag glad för att kunna lämna över stafettpinnen till Carsten Friis, som CEO för den nya Dansani/INR-konstellation, säger Per Skårner som efter köpet avgår från det operativa ansvaret, men fortsätter i INR/Dansanis styrelse.
 

Källa: Dansani

Publicerad 7 mars 2020

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.