Förvärv | 17 jun 2022

Assemblin växer inom grön teknik

Assemblin växer inom ”grön teknik” genom förvärv av energi- och vattenoptimeringsbolaget NGL Energientreprenad AB, NGLEE, som erbjuder tjänster inom energioptimering.

Assemblin växer inom grön teknik
Assemblin har förvärvat energi- och vattenoptimeringsbolaget NGL Energientreprenad AB. Foto: Assemblin

– Efterfrågan på den här typen av resurs- och energibesparande åtgärder är stor, och NGLEE är en av de bästa aktörerna inom området. Vi ser att det finns flera möjligheter till ökat samarbete med Assemblins installationsorganisation, vilket kommer båda parter till godo. Genom detta förvärv stärker vi dessutom vår position inom grön teknik, vilket är ett av våra strategiska tillväxtområden, säger Andreas Aristiadis, vd och chef för affärsområde Assemblin VS.

Bland NGLEE:s kundgrupper finns ett stort antal fastighetsägare med större hyresbestånd i större delen av Sverige men även allmännyttiga bostadsföretag och bostadsrättsföreningar. Bland kunderna märks Victoriahem, Bostadsbolaget, Rikshem och SBC. NGLEE erbjuder huvudsakligen tjänster inom energioptimering, främst injustering och installation av värme-/VVC-system samt tappvattenoptimering över hela landet. Dessa åtgärder leder till grönare fastigheter genom en minskad miljöpåverkan, optimerad driftkostnad och ett grönare fotavtryck för fastighetsägaren, men även en förbättrad inomhusmiljö för de boende.

– Vi har haft en snabb tillväxt och ser fortsatta expansionsmöjligheter. Genom detta strategiska samgående förstärker vi vår organisation och position på marknaden ytterligare men bibehåller kärnan och den kunskap våra kunder är vana vid. Vi är övertygade om att vi som en del av Assemblin kommer att bli ett ännu bättre stöd till våra kunder genom att ta NGLEE till nästa nivå, säger Benny Lieberth, vd och delägare i NGLEE.

NGL Energientreprenad AB har en årsomsättning på cirka 35 miljoner och sysselsätter 22 medarbetare.

Källa: Assemblin

Publicerad 17 juni 2022

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.