Projekt | 11 okt 2023

Assemblin tar sig an Fåfängan

Assemblin Ventilation ska utforma och installera all ventilation i bostadsprojektet Fåfängan i Örebro. Installationsarbetet startade i september och kommer att pågå till hösten 2025.

Assemblin tar sig an Fåfängan
På uppdrag av Görtz Fastigheter AB ska Assemblin Ventilation utforma och installera all ventilation i bostadsprojektet Fåfängan i Örebro. Bild: Clarus Arkitekter

I centrala Örebro byggs ett nytt bostadskvarter, kv. Fåfängan, med 245 lägenheter på 6 till 12 våningar. Byggnaderna utförs som en kvartersbebyggelse runt ett torg med affärslokaler i markplan.

Målsättningen är att skapa en attraktiv och väl sammanhållen bostads- och arbetsmiljö. I källare och bottenplan byggs nya parkeringsgarage. På uppdrag av Görtz Fastigheter ska nu Assemblin Ventilation ansvara för ventilationen i det nya kvarteret.

– Kv Fåfängan är ett spännande och väl genomtänkt bostadsprojekt. Vi är mycket glada för förtroendet att tillsammans med övriga aktörer och Görtz Fastigheter AB bidra till en effektiv byggprocess och ett bra slutresultat, säger Håkan Ekvall, vd och chef för affärsområde Assemblin Ventilation.

Källa: Assemblin

Publicerad 11 oktober 2023

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.