Mulitinstallation | 15 feb 2023

Assemblin ska installera i vårdfastighet

Assemblin har fått ett installationsuppdrag värt 70 miljoner på el, värme, sanitet, ventilation och sprinkler till en fastighet där Region Östergötland kommer att bedriva dagvård och forskning.

Assemblin ska installera i vårdfastighet
Ett nytt installationsuppdrag inom vårdsektorn har tilldelats Assemblin i Linköping. På Garnisonsområdet uppförs en ny byggnad där Assemblin utför installationer för el, värme, sanitet, ventilation och sprinkler. Ordervärdet uppgår till totalt cirka 70 miljoner kronor.

I det nya sexvåningshuset kommer Region Östergötland bedriva dagvård och forskning. Målsättningen är att byggnaden, som benämns Hus C, ska motsvara kraven enligt miljöcertifieringen BREEAM Excellent.

Assemblins beställare är byggföretaget Åhlin & Ekeroth AB, som i en samverkansentreprenad med Intea Garnisonen AB uppför den nya byggnaden. Region Östergötland blir hyresgäst hos fastighetsägaren Intea. Hus C får sex våningar inkl källarplan och arkitekturen utformas för att passa in med den befintliga bebyggelsen intill. Det nya huset kommer att länkas samman med grannhusen Hus A och B, som tillsammans bildar kvarteret Skvadronen. I de nya lokalerna ska Region Östergötland öppna en ögonmottagning och logopedklinik samt driva forskningsverksamhet i samarbete med Linköpings universitet.

– Assemblin har lång erfarenhet av projekt inom vårdbyggnader, vi vet vilka krav som måste uppfyllas. Nu är vi i projekteringsfasen för ännu ett stort uppdrag inom vårdsegmentet och det är vi stolta över, säger Leif Olofsson, filialchef Assemblin VS i Linköping.

Assemblins uppdrag sträcker sig fram till våren 2025.

 

Källa: Assemblin

Publicerad 15 februari 2023

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.