FJÄRRVÄRMEKÖP | 13 nov 2021

Assemblin tar en ledande position inom fjärrvärme genom förvärv

Assemblin tar en ledande position inom fjärrvärme genom förvärv
Assemblin tar en ledande position inom fjärrvärme genom förvärv av Roslagens värmemontage. Foto: Assemblin

Assemblin VS förvärvar Roslagens värmemontage AB, med 48 medarbetare och en årsomsättning på cirka 80 miljoner kronor. Förvärvet är i linje med Assemblins strategi att växa inom områden som bidrar till samhällets omställning mot förnyelsebar energi, och innebär att Assemblin blir en av Sveriges ledande fjärrvärmeinstallatörer.

Roslagens värmemontage har sedan 1988 byggt upp en verksamhet inom fjärrvärme, kyla och VA-entreprenader. Kontoret ligger i Järfälla men verksamheten bedrivs i Stockholm och Uppsala med omnejd samt i Örebro och Norrköping. 80 procent av omsättningen kommer från ramavtal med de stora fjärrvärmebolagen (EON, Stockholm Exergi, Vattenfall, SFAB, Norrenergi m.fl.).

Vi matchar varandra värderings- och kulturmässigt, samtidigt som vi kompletterar varandra geografiskt och kundmässigt.

– Vi är mycket imponerade av den höga kompetens som finns i Roslagens Värmemontage. Vi matchar varandra värderings- och kulturmässigt, samtidigt som vi kompletterar varandra geografiskt och kundmässigt. Vi är därför mycket glada över detta förvärv, som också innebär att vi blir det ledande bolaget inom fjärrvärme i Stockholmsregionen med omnejd och en av de största fjärrvärmeinstallatörerna i Sverige, säger Andreas Aristiadis, vd och chef för affärsområde Assemblin VS.

Roslagens värmemontage utför kompletta rördragningar i kulvertar, inomhus, till pumpstationer och i pannbyggnader till energibolag och fastighetsbolag. Därutöver byter bolaget ut gamla värmeväxlare samt deltar vid nybyggnation av kompletta fjärrvärmecentraler och kylcenter till bostadsrättsföreningar, fastighetsägare och större industrier. I verksamheten finns också en serviceverksamhet som erbjuder drift- och underhåll samt beredskapstjänster inom energidistribution och produktionsanläggningar.

– Vi har utvecklat en stabil verksamhet och är stolta över den kompetens vi besitter, men vi tror att vi kan utvecklas bättre och expandera ytterligare i ett större sällskap. Assemblin har ett gott rykte på marknaden och har sedan tidigare visat att de vill satsa på fjärrvärme. Genom att utbyta erfarenheter och resurser kommer vi tillsammans att kunna fortsätta utvecklas inom fjärrvärmeområdet, säger Stefan Innala, vd på Roslagens Värmemontage.

Källa: Assemblin

Publicerad 13 november 2021

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.