KÖP | 6 aug 2020

Assemblin stärker ROT-kompetens i Stockholm genom tre förvärv

Assemblin förvärvar Botkyrka VVS & Fastighetsservice AB, ELIN i Stockholm AB och SDC Stockholm Design & Construction AB, som tillsammans omsätter cirka 125 MSEK per år och har 42 anställda. Förvärven stärker Assemblin VS:s verksamhet i Stockholm med ROT-kompetens.
De tre bolagen förvärvas från majoritetsägaren Bröderna Brolins Fastigheter AB och bedriver verksamheter specialiserade på ROT-arbeten, ofta i gemensamma installations- eller serviceuppdrag. De förvärvade verksamheterna har ingått i Comfortkedjan där de tidigare har blivit utsedda till ”Årets Service- och Entreprenadföretag”.
– Vi är otroligt glada över dessa förvärv och över att kunna hälsa nya medarbetare och kunder välkomna till Assemblin. De är kvalitetsbolag med långa kundrelationer och gott rykte på marknaden, vilket stämmer överens med Assemblins profil. Vi värdesätter särskilt deras inriktning mot ROT-uppdrag som blir ett välkommet komplement till vår Stockholmsverksamhet, säger Andreas Aristiadis, vd och chef för affärsområde Assemblin VS.
Verksamheterna är koncentrerade till Botkyrka, i södra Stockholmsområdet, men har kapacitet att växa. Tidigare majoritetsägare är Bröderna Brolins Fastigheter AB.
– Vi är stolta över verksamheterna i Botkyrka VVS & Fastighetsservice, ELIN i Stockholm AB och SDC Stockholm Design & Construction AB, men tror att företagen kan utvecklas bättre med en annan typ av ägare framöver. Under försäljningsprocessen har vi konstaterat att vi har en samsyn kring kvalitet, kultur och kundrelationer vilket varit avgörande för genomförandet av affären, kommenterar Stefan och Tommy Brolin hos Bröderna Brolins Fastigheter AB.
Publicerad 6 augusti 2020

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.