Ventilation. | 18 apr 2023

Assemblin ska installera ventilationsteknik på Telefonplan

Brf Växeln är ett nytt storkvarter vid Telefonplan i södra Stockholm. Här bygger HSB 217 nya lägenheter och Assemblin står för ventilationstekniken.

Assemblin ska installera ventilationsteknik på Telefonplan
Assemblin Ventilation har fått ett uppdrag värt 20 miljoner när HSB bygger nytt vid Telefonplan. Foto: Studio Superb/HSB

I april förra året togs första spadtaget till nya Brf Växeln, ett nytt storkvarter i det expansiva Telefonplan i södra Stockholm. I kvarteret ryms 217 lägenheter på upp till 17 våningar, en förskola samt en gemensamhetslokal med ateljé, kök och uteplats. Projektet ägs av HSB och ska enligt plan färdigställas 2024 och 2025.

Nu står det klart att Assemblin Ventilation genom avtal med HSB ska ansvara för installation av ventilationsteknik i byggnaden. Uppdragets värde beräknas till 20 miljoner kronor.

– HSB gör en spännande satsning i ett av Stockholms hetaste områden. Vi är mycket glada över detta uppdrag, och ser fram mot att bidra till att skapa väl fungerande bostäder med bra inomhusklimat för de kommande slutbrukarna,  säger Håkan Ekvall, vd och chef för Assemblin Ventilation.

Källa: Assemblin

Publicerad 18 april 2023

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.