Solceller | 13 jan 2023

Assemblin lanserar solcellskoncept

Assemblin har under en tid utarbetat ett solcellskoncept som kommer att rullas ut på utvalda orter under våren. Fokus har legat på att anpassa plattform och organisation för att på ett effektivt sätt hantera privatkunder.

Assemblin lanserar solcellskoncept
Under våren rullas Assemblins nya solcellskoncept ut med start i västsverige. Foto: Assemblin
Fredrik Allthin, vd och chef för affärsområde Assemblin El. Foto: Assemblin

– Assemblin Solar är en viktig pusselbit i vår ambition att kunna erbjuda våra kunder smart och grön elteknik. Vi är stärkta av den framgångsrika satsningen vi gjorde på ett eget koncept för elbilsladdning, Assemblin Charge, och hoppas nu att Assemblin Solar ska kunna utvecklas på samma positiva sätt. Detta är en viktig satsning för oss och det känns roligt att kunna bidra till omställningen till ett klimatsmart samhälle även inom detta område, säger Fredrik Allthin, vd och chef för affärsområde Assemblin El.

Solcellsmarknaden idag består till stor del av ett flertal mindre och relativt unga företag, men det saknas en rikstäckande, stabil aktör med hög kapacitet för intressenter som värdesätter trygghet, djupt tekniskt kunnande och erfarenhet. Där kommer Assemblins nya satsning, Assemblin Solar in, och riktar sig till både privatkunder och företag.

Assemblin har ambitionen, nätverket och strukturen som krävs för en solcellssatsning

–  För att kunna hantera privatkundsmarknaden på ett effektivt sätt krävs dock en anpassad plattform och organisation, vilket vi har jobbat fram under hösten. I utvecklingsarbetet deltar våra kollegor i vårt dotterbolag Electrotec Energy, ett väl etablerat solcellsbolag verksamt i Varberg. Vi kommer att lansera Assemblin Solar under våren med start i västra Sverige och satsar på att skala upp vår satsning snabbt därefter, säger Fredrik Allthin.

Assemblin bedömer att solcellsinstallationer är en starkt växande trend som kommer att hålla i sig.

– De höga energipriserna har gjort att kalkylen för en investering i solceller har förändrats radikalt. Idag är avskrivningstiden mycket kortare och generellt sett kan man räkna hem en solcellsinstallation på 4 – 8 år. Beräkningar visar också att solceller kan minska behovet av köpt el med 25 – 35 procent, vilket förstås är lockande för fastighetsägare.

 

 

Källa: Assemblin

Publicerad 13 januari 2023

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.