Solceller | 13 jan 2023

Assemblin lanserar solcellskoncept

Assemblin har under en tid utarbetat ett solcellskoncept som kommer att rullas ut på utvalda orter under våren. Fokus har legat på att anpassa plattform och organisation för att på ett effektivt sätt hantera privatkunder.

Assemblin lanserar solcellskoncept
Under våren rullas Assemblins nya solcellskoncept ut med start i västsverige. Foto: Assemblin
Fredrik Allthin, vd och chef för affärsområde Assemblin El. Foto: Assemblin

– Assemblin Solar är en viktig pusselbit i vår ambition att kunna erbjuda våra kunder smart och grön elteknik. Vi är stärkta av den framgångsrika satsningen vi gjorde på ett eget koncept för elbilsladdning, Assemblin Charge, och hoppas nu att Assemblin Solar ska kunna utvecklas på samma positiva sätt. Detta är en viktig satsning för oss och det känns roligt att kunna bidra till omställningen till ett klimatsmart samhälle även inom detta område, säger Fredrik Allthin, vd och chef för affärsområde Assemblin El.

Solcellsmarknaden idag består till stor del av ett flertal mindre och relativt unga företag, men det saknas en rikstäckande, stabil aktör med hög kapacitet för intressenter som värdesätter trygghet, djupt tekniskt kunnande och erfarenhet. Där kommer Assemblins nya satsning, Assemblin Solar in, och riktar sig till både privatkunder och företag.

Assemblin har ambitionen, nätverket och strukturen som krävs för en solcellssatsning

–  För att kunna hantera privatkundsmarknaden på ett effektivt sätt krävs dock en anpassad plattform och organisation, vilket vi har jobbat fram under hösten. I utvecklingsarbetet deltar våra kollegor i vårt dotterbolag Electrotec Energy, ett väl etablerat solcellsbolag verksamt i Varberg. Vi kommer att lansera Assemblin Solar under våren med start i västra Sverige och satsar på att skala upp vår satsning snabbt därefter, säger Fredrik Allthin.

Assemblin bedömer att solcellsinstallationer är en starkt växande trend som kommer att hålla i sig.

– De höga energipriserna har gjort att kalkylen för en investering i solceller har förändrats radikalt. Idag är avskrivningstiden mycket kortare och generellt sett kan man räkna hem en solcellsinstallation på 4 – 8 år. Beräkningar visar också att solceller kan minska behovet av köpt el med 25 – 35 procent, vilket förstås är lockande för fastighetsägare.

 

 

Källa: Assemblin

Publicerad 13 januari 2023

På nytt jobb

Fredrik Aspe partner på Ebab, har axlat rollen som  vd för Ebab i Stockholm.
Pär Snickar har utsetts till nyckelkundsansvarig för Ouman AB, Göteborg. Han kommer från Regin.
Peter Nöjd har anställts som teknisk säljare på Voltair AB:s Stockholmskontor. Han kommer från Bevent Rasch.
Christian Björkman har utnämnts till försäljningschef för Hansgrohe AB. Han var tidigare projektledare på företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.