FINLANDSKÖP | 16 aug 2021

Assemblin köpte i Finland

Assemblin köpte i Finland
Assemblin stärker kompetens inom kylteknik genom förvärv av finska STK. Foto: Assemblin

Assemblin har förvärvat Suomen Teollisuuskylmä Oy (STK), ett finskt kylteknikbolag med stark miljöprofil. STK har en årsomsättning på cirka 8,7 MEUR och 25 specialiserade medarbetare. 

STK grundades 2011 och har stora underhållskontrakt, främst på ammoniakbaserade kylanläggningar, med ledande aktörer inom livsmedels-, skogs-, kemi- och energisektorn men också med logistikanläggningar och ishallar i hela Finland. Utöver löpande underhåll installerar och renoverar bolaget kylsystem och har spetskompetens inom fjärrvärmeanläggningar. STK har ett starkt miljöfokus och använder mestadels naturliga köldmedier eller köldmedier med lågt GWP-värde. Bland kunderna märks exempelvis Fazer, Saarioinen, Valio och Åbo Energi. Verksamheten har kontor i Tammerfors, Åbo och Helsingfors.
 

 

 

Källa: Assemblin

Publicerad 16 augusti 2021

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.