FINLANDSKÖP | 16 aug 2021

Assemblin köpte i Finland

Assemblin köpte i Finland
Assemblin stärker kompetens inom kylteknik genom förvärv av finska STK. Foto: Assemblin

Assemblin har förvärvat Suomen Teollisuuskylmä Oy (STK), ett finskt kylteknikbolag med stark miljöprofil. STK har en årsomsättning på cirka 8,7 MEUR och 25 specialiserade medarbetare. 

STK grundades 2011 och har stora underhållskontrakt, främst på ammoniakbaserade kylanläggningar, med ledande aktörer inom livsmedels-, skogs-, kemi- och energisektorn men också med logistikanläggningar och ishallar i hela Finland. Utöver löpande underhåll installerar och renoverar bolaget kylsystem och har spetskompetens inom fjärrvärmeanläggningar. STK har ett starkt miljöfokus och använder mestadels naturliga köldmedier eller köldmedier med lågt GWP-värde. Bland kunderna märks exempelvis Fazer, Saarioinen, Valio och Åbo Energi. Verksamheten har kontor i Tammerfors, Åbo och Helsingfors.
 

 

 

Källa: Assemblin

Publicerad 16 augusti 2021

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.