förvärv | 2 jun 2022

Assemblin köper Ohlssons Rör i Ljungby

Genom ett inkråmsförvärv av verksamheten i Ohlssons Rör i Ljungby AB stärker Assemblin sin kompetens inom värme- och sanitetsteknik i och omkring Ljungby. Verksamheten har tidigare år omsatt cirka 30 miljoner kronor och har 19 anställda.

Assemblin köper Ohlssons Rör i Ljungby
Andreas Aristiadis, vd Assemblin VS Foto: Fond & Fond

– Inom verksamheten finns hög kompetens och sund kärna med stor potential. Vi har idag ingen verksamhet i Ljungby men näraliggande verksamheter i Halmstad och Växjö, och ser möjligheter till ett utökat samarbete mellan dessa enheter vilket är till nytta både för Assemblins och Ohlssons Rörs kunder, säger Andreas Aristiadis, vd och chef för affärsområde Assemblin VS.

Grunden till Ohlssons Rör lades redan 1944, idag sysselsätter företaget 19 personer med inriktning både mot entreprenad och service.

– Assemblin är ett välrenommerat installationsbolag som kommer att kunna tillföra vår verksamhet både produktionsresurser och administrativt stöd. Det är också positivt att våra medarbetare får fler möjligheter till utveckling och vidareutbildning, vilket även gynnar våra kunder. Det här steget känns helt rätt för oss, och jag ser verkligen fram mot vår fortsatta resa tillsammans, säger Anders Östangård, ägare till Ohlssons Rör.

Källa: Assemblin

Publicerad 2 juni 2022

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.