Kalmarköp | 11 dec 2020

Assemblin köper Kalmar VVS- & EL-montage AB

Assemblin VS har förvärvat Kalmar VVS- & EL-montage AB, som bedriver verksamhet främst på Öland och i Kalmar. Bolaget omsätter cirka 70 MSEK och har 35 anställda.

Den Kalmarbaserade verksamheten etablerades 1977 och erbjuder entreprenad- och servicetjänster inom värme, sanitet och el till privatkunder, offentliga verksamheter och industri-/fastighetskunder.

– Detta är en stark lokal spelare som blir ett bra komplement till vår befintliga Kalmarfilial, inte minst inom service. Jag är mycket glad över att kunna hälsa våra nya kollegor och kunder välkomna till Assemblin-familjen, säger Andreas Aristiadis, vd och chef för affärsområdet Assemblin VS.

– Vi ser stora fördelar med en stark installationskoncern, med ett tydligt teknikfokus, som ägare. Som en del av Assemblin får vi större utvecklingsmöjligheter och tillgång till en högre kapacitet och större kompetensbas, vilket kommer både våra medarbetare och kunder tillgodo. Vi ser fram mot att tillsammans med Assemblin fortsätta utveckla vår framgångsrika plattform säger Stefan Rudman, vd Kalmar VVS- & EL-montage AB.

Publicerad 11 december 2020

På nytt jobb

Anna Cornander har utsetts till produktchef för hållbar fjärrvärme hos Eon, Malmö. Hon kommer från Rise.
Ann Wingård har utsetts till försäljningschef på Indoor Energy, Solna. Hon kommer från Coromatic.
Christopher Peralta har anställts som energicontroller hos Enstar AB, Stockholm. Han kommer från annan bransch. Abiel Tesfamhret har anställts som energikontroller. Han kommer från Knivsta kommunfastigheter och bostäder.
Daniel Serell har utnämnts till vd för Sandbäckens rör i Kalmar AB där han tidigare var projektledare.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.