Assemblin installerar VS och el i C4 Shopping i Kristianstad

Assemblin installerar VS och el i C4 Shopping i Kristianstad

Assemblin har fått uppdraget att utföra alla installationer inom VS och el i nya köpcentret C4 Shopping i Kristianstad.

Ordern uppgår sammantaget till drygt 100 mkr. 

– Det här är ett omfattande och komplext projekt som ska genomförs på kort tid, berättar Ola Lundh, projektledare hos Assemblin VS.

Ett par kilometer öster om centrala Kristianstad arbetas det för fullt med att uppföra sydöstra Sveriges största köpcentrum, C4 Shopping. Ett trettiotal entreprenörer är inblandade i projektet och uppdraget att installera all VS och el togs hem av Assemblin.

– Vi genomförde en noggrann upphandling. Efter utvärdering där vi även träffade ett antal entreprenörer valde vi Assemblin som partner, säger byggherren Per Persson, som även är VD för C4 Shopping. 

– Inom VS ansvarar vi för installationerna av avlopp, tappvatten, kyla och värme i de fyra byggnaderna som totalt omfattar 70 000 kvadratmeter, berättar Ola Lundh.

– Assemblin utför även alla elinstallationer inom kraft, belysning och tele, inklusive högspänning, i alla fyra byggnaderna, konstaterar Jonas Magnusson, marknadschef Assemblin El.
Centret består av en köpcentrumanläggning på 35 000 kvadratmeter och tre byggnader för volymhandel som tillsammans omfattar ytterligare 35 000 kvadratmeter.
Assemblin har nyanställt ett antal medarbetare för att genomföra detta omfattande uppdrag. Assemblins order gällande C4 uppgår sammantaget till drygt 100 mkr.

Uppförandet av handelsplatsen påbörjades efter nyår och sker etappvis. Den första byggnaden ska stå klar till semestern för att kunna öppna i höst. Hela projektet ska vara avslutat våren 2018, då omkring 100 butiker ska ha flyttat in.

– Projektet präglas av samverkan, där vi tillsammans med C4 Shopping ska hitta de optimala lösningarna både ekonomiskt och tidsmässigt. Att inflyttningen sker etappvis, medan vi fortfarande jobbar med övriga byggnader, är en stor utmaning vad gäller logistik och säkerhet, säger Jonas Magnusson.

– Tidplanen är tight. Men vi har fått en bra start och ligger väl till. Innan vi fick tillgång till arbetsplatsen har vi detaljgranskat bygghandlingar och gjort materialinköp, för att effektivt kunna påbörja installationsarbetena så snabbt som möjligt, berättar Ola Lundh.

– Ytterligare en spännande utmaning med projektet är alla kundanpassningar som kommer att krävas i varje butik innan inflyttning, säger Jonas Magnusson.
C4 Shopping kommer dessutom att miljöcertifieras enligt BREEAM.

Assemblin Sweden AB

 

Källa: Assemblin Sweden AB

Publicerad 18 april 2017

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.