SJUKHUSJOBB | 30 sep 2019

Assemblin installerar på nya vårdbyggnaden på Malmö sjukhusområde byggs

En installatörsgrupp, där Assemblin ingår, kontrakteras för genomförandet av installationerna när den nya vårdbyggnaden på Malmö sjukhusområde byggs. Gruppen har tidigare varit delaktiga i planeringsfasen. 

Efter att ha varit delaktiga i att utveckla, planera och projektera installationer för den nya vårdbyggnaden på Malmö sjukhusområde står det nu klart att den unika installatörsgrupp, där Assemblin ingår, får fortsatt förtroende även för genomförandefasen. Hela installationsuppdraget är värt cirka 1 669 MSEK, varav 1 067 MSEK tillfaller Assemblin.

Vi har samlat några av regionens bästa specialister i en unik installatörsgrupp med gemensam planering och samordnat genomförande, vilket kommer att ge en effektiv produktion.

2015 kontrakterades byggentreprenören Skanska Sverige AB, som i sin tur kontrakterade en installatörsgrupp för att vara delaktig i planering och projektering av installationsarbeten. I installatörsgruppen ingick ApQ El, AB Rörläggaren (som ägs av Instalco), Assemblin El, Assemblin Ventilation och Assemblin VS. Nu är det klart att denna installatörsgrupp är kontrakterad även för genomförandet av installationer i projektets samtliga etapper.

– Samarbetet inom installatörsgruppen fungerar mycket bra. Vi har samlat några av regionens bästa specialister i en unik installatörsgrupp med gemensam planering och samordnat genomförande, vilket kommer att ge en effektiv produktion. I det här projektet har installatörsgruppen involverats i ett tidigt skede, och i nära samverkan med beställaren Skanska och byggherren Region Skåne har vi tillsammans arbetat fram bra och hållbara lösningar för 108 000 moderna och flexibla kvadratmeter sjukvårdslokaler, säger Håkan Ekvall, företrädare för installatörsgruppen och vd för Assemblin Ventilation.

För Assemblin är uppdraget totalt värt cirka 1 067 miljoner kronor och består av ventilationsteknik för 335 miljoner kronor, värme- och sanitetsteknik för 270 miljoner kronor, elteknik (inklusive larm och tele) för 332 miljoner kronorsamt automationslösningar för cirka 130 miljoner kronor.

– Assemblin har lång erfarenhet och marknadsledande kompetens när det gäller stora, komplexa multitekniska projekt. Det här är ett av våra största nu pågående projekt, som vi självklart är mycket glada och stolta över. Vi är också stolta över de smarta lösningar och effektiva metoder som vi använder i projektet med stöd av integrerade, moderna system. Det är ett bevis på vår förmåga att ständigt förbättra vår verksamhet och leverans, säger Mats Johansson, vd och koncernchef på Assemblin.

Totalt beräknas att upp emot 250 personer samtidigt kommer att jobba med installationer under arbetstopparna. Projektet sträcker sig fram till mitten av 2020-talet.

Publicerad 30 september 2019

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.