SJUKHUSJOBB | 11 maj 2017

Assemblin installerar i ny flexibel vårdbyggnad i Jönköping

Assemblin installerar i ny flexibel vårdbyggnad i Jönköping

En ny byggnad för dialys, mammografi och utbildning ska uppföras vid Länssjukhuset Ryhov i Jönköping. Assemblin har fått uppdraget att projektera och installera luftbehandlingsanläggning och sprinklersystem i den drygt 34 000 kvadratmeter stora byggnaden.

– Assemblin är en naturlig partner för oss på NCC. Vi känner varandra väl efter flera gemensamma projekt genom åren. Assemblin har alltid levererat på högsta nivå. Inte minst uppskattar vi deras förmåga till problemlösning och generell öppenhet, säger Roger Norén, projektchef på NCC Building som är huvudentreprenör för projektet.

– I detta uppdrag är utmaningen främst att utforma installationerna så att framtida ombyggnader ska kunna göras så enkelt som möjligt, säger Mats Stark, filialchef på Assemblin Ventilation. Uppdraget genomförs som ett partneringprojekt med NCC Building och Assemblin.

Länssjukhuset Ryhov bedriver planerad och akut specialistvård dygnet runt, årets alla dagar. Sjukhuset har 3500 anställda och över 400 000 besök varje år. Den nya byggnaden anpassas efter sjukhusets framtida krav på ökad yta, flexibelt nyttjande och integrering mellan vårdavdelning, dagsjukvård och mottagningar. Även hållbarhetsaspekten är viktig och projektet ska klara kraven för miljöbyggnad silver. Byggarbetena påbörjas under år 2018 och målet är att vissa delar av verksamheten ska flytta in i början av 2020. 

Assemblins uppdrag omfattar projektering och installation av en luftbehandlingsanläggning och ett sprinklersystem. Ren luft och brandsäkerhet har hög prioritet i denna byggnad med vårdavdelningar för dialys och mammografi samt utbildningslokaler.

– Vi har stor erfarenhet av att ta hänsyn till vårdmiljö, hygien och smittskyddsaspekter gällande luftbehandlingsanläggningar i sjukhus, säger Mats Stark.

– Sprinklersystemet ska täcka byggnadens samtliga 34 000 kvadratmeter. Det här är ett samverkansprojekt som ställer stora krav på projektering och installation för att uppnå optimalt utfall på kvalitet och kostnad, säger Lars-Åke Andersson, filialchef på Assemblin VS Sprinkler. 
 

 

 

Källa: Assemblin Sweden AB

Publicerad 11 maj 2017

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.