NORGEJOBB | 25 feb 2022

Assemblin i Norge levererar till bostadsprojekt i Bærum

Assemblin i Norge har tecknat kontrakt med Consto Øst AS för projektering och installation av värme och sanitet samt ventilation i bostadsprojektet Bekkestua Have.

Bekkestua Have ligger i Bærums kommun väster om Oslo och består av 230 lägenheter och fem studiolägenheter fördelat på elva byggnader. I projektet ingår även 209 parkeringsplatser och fem kommersiella lokaler – totalt närmare 34 000 kvadratmeter. VS-uppdraget omfattar 330 badrum. Ventilationsuppdraget omfattar förutom lägenheter och gemensamma ytor även teknikrum för tre kommersiella lokaler. Uppdragen utförs som totalentreprenad.

– Det här är ett stort jobb för oss, både omsättnings- och sysselsättningsmässigt de närmaste åren. Vi är därför mycket tacksamma över att ha fått förtroendet och ansvaret för detta uppdrag. Vi ser fram mot ett bra samarbete och att få bidra i ett riktigt spännande projekt, säger Torkil Skancke Hansen, vd och affärsområdeschef för Assemblin i Norge.

Bostadsprojektet ligger centralt i Bekkestua med omedelbar närhet till handel och tunnelbana. Projektet har högt fastställda miljömål och ska bland annat certifieras enligt BREEAM-Nor. Lägenheterna kommer att hålla en hög standard. Beställare är Kleivveien Utbygging AS, ägt av Profier AS (50 procent) och AF Gruppen ASA (50 procent).

Assemblin är redan igång med att utforma både rör- och ventilationssystem. Arbetet med rördragning i mark startar i sommar. Produktionen på plats beräknas starta under hösten och projektet planeras att vara klart under första kvartalet 2025.

 

Källa: Assemblin

Publicerad 25 februari 2022

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.