Energieffektivisering | 4 jan

Assemblin förstärker inom rekordsegment

Enexergi AB är specialiserade på energioptimeringsprojekt för flerbostadsfastigheter och ser ett rekordstort intresse för energioptimeringslösningar. Företaget har nu förvärvats av Assemblin VS.

Assemblin förstärker inom rekordsegment
Benny Lieberth, NGLEE, Ingela Nigell och Erik Nigell, Enex, Andreas Aristiadis, Assemblin VS. Foto: Assemblin

– Jag har jobbat länge med olika typer av energibesparings- och energioptimeringsprojekt och intresset för våra lösningar har aldrig varit så stort som nu. Vi har nu nått gränsen för vad vi kan åstadkomma med nuvarande struktur på bolaget och jag ser ett värde i att utvecklas i en större organisation med ett mer utvecklat verksamhetsstöd, säger Erik Nigell, vd och ägare till Enexergi AB, Enex.

Enex har sitt säte i Vaxholm och är verksamma i hela Storstockholm med en årsomsättning på runt 70 miljoner. Sedan bolaget startade 2010 har över 100 energiprojekt genomförts där fastighetsägaren har erhållit stora energibesparingar samtidigt som byggnaderna blivit mer hållbara ur ett miljöperspektiv. De största tjänsteområdena är installation av bergvärme, solenergi och energiåtervinning (värmeåtervinning av ventilation, ökad verkningsgrad på FTX-systemen, återvinning av spillvatten etc.). Enex projektuppdrag genomförs med hjälp av ett etablerat nätverk av underleverantörer. Bland kunderna finns främst bostadsrättsföreningar men även fastighetsbolag.

– Enex har en lönsam verksamhet med hög kompetens inom energieffektivisering, vilket är en attraktiv nisch med goda tillväxtmöjligheter. Vi är mycket imponerade av den kompetens som finns i Enex, men också av deras sätt att jobba och försäljningsarbete. Enex passar bra in i vår uttalade satsning på energieffektiva, hållbara installationslösningar och vi är glada över att kunna hälsa nya medarbetare och kunder välkomna till Assemblin-familjen, säger Andreas Aridiadis, vd och chef för affärsområde Assemblin VS.

Enex kompletterar också verksamheten i energi- och vattenoptimeringsbolaget NGL Energientreprenad, som Assemblin förvärvade i juni 2022. Dessa bolag har redan idag ett nära samarbete där NGL Energientreprenad fokuserar på distributionssystemen i en byggnad och Enex primärt fokuserar på produktionssystemen.

Källa: Assemblin

Publicerad 4 januari 2023

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.