Sjukhusventilation | 21 nov 2023

Assemblin får ventilationsuppdrag på småländskt sjukhus

Assemblin ska installera ventilations- och sprinklerteknik vid Ryhovs sjukhus i Jönköping. Uppdraget är det första av tre i projektet med sjukhusets nya akutmottagning.

Assemblin får ventilationsuppdrag på småländskt sjukhus
Länssjukhuset Ryhov, i Jönköping. Foto: Joakim Kröger, NCC

Ryhovs sjukhus i Jönköping, som är byggt på 1980-talet, ska nu uppgraderas för att kunna möta nya behov inom vården och i samhället. Den nuvarande akutmottagningen ska byggas om och utökas, och som en förberedelse ska nu andra avdelningar moderniseras för att frigöra ytor för kommande arbete med akutmottagningen.

I detta delprojekt ska Assemblin på uppdrag av NCC ansvara för att utforma, planera och installera ventilations- och sprinklersystem. Delprojektet kommer att drivas som ett samverkansprojekt tillsammans med NCC.

– Sjukvårdsbyggnader är ofta komplexa och i detta fall ställs höga krav på kvalitet och användbarhet. Assemblin har lång erfarenhet av den här typen av uppdrag, och är mycket glada över att få delta i detta spännande projekt. Vi ser fram mot att i nära samverkan med övriga parter kunna bidra med att utforma smarta och hållbara ventilations- och sprinklerlösningar till nytta för upptagningsområdets invånare, säger Håkan Ekvall, affärsområdeschef och vd för Assemblin ventilation.

Den nya akutmottagningen ska stå klar år 2028. Ovan nämnda delprojekt ska vara klart under första kvartalet 2026.

Källa: Assemblin

Publicerad 21 november 2023

På nytt jobb

Anna Cornander har utsetts till produktchef för hållbar fjärrvärme hos Eon, Malmö. Hon kommer från Rise.
Ann Wingård har utsetts till försäljningschef på Indoor Energy, Solna. Hon kommer från Coromatic.
Christopher Peralta har anställts som energicontroller hos Enstar AB, Stockholm. Han kommer från annan bransch. Abiel Tesfamhret har anställts som energikontroller. Han kommer från Knivsta kommunfastigheter och bostäder.
Daniel Serell har utnämnts till vd för Sandbäckens rör i Kalmar AB där han tidigare var projektledare.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.