Sjukhusventilation | 21 nov 2023

Assemblin får ventilationsuppdrag på småländskt sjukhus

Assemblin ska installera ventilations- och sprinklerteknik vid Ryhovs sjukhus i Jönköping. Uppdraget är det första av tre i projektet med sjukhusets nya akutmottagning.

Assemblin får ventilationsuppdrag på småländskt sjukhus
Länssjukhuset Ryhov, i Jönköping. Foto: Joakim Kröger, NCC

Ryhovs sjukhus i Jönköping, som är byggt på 1980-talet, ska nu uppgraderas för att kunna möta nya behov inom vården och i samhället. Den nuvarande akutmottagningen ska byggas om och utökas, och som en förberedelse ska nu andra avdelningar moderniseras för att frigöra ytor för kommande arbete med akutmottagningen.

I detta delprojekt ska Assemblin på uppdrag av NCC ansvara för att utforma, planera och installera ventilations- och sprinklersystem. Delprojektet kommer att drivas som ett samverkansprojekt tillsammans med NCC.

– Sjukvårdsbyggnader är ofta komplexa och i detta fall ställs höga krav på kvalitet och användbarhet. Assemblin har lång erfarenhet av den här typen av uppdrag, och är mycket glada över att få delta i detta spännande projekt. Vi ser fram mot att i nära samverkan med övriga parter kunna bidra med att utforma smarta och hållbara ventilations- och sprinklerlösningar till nytta för upptagningsområdets invånare, säger Håkan Ekvall, affärsområdeschef och vd för Assemblin ventilation.

Den nya akutmottagningen ska stå klar år 2028. Ovan nämnda delprojekt ska vara klart under första kvartalet 2026.

Källa: Assemblin

Publicerad 21 november 2023

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.