Energieffektivisering | 1 jun

Assemblin energieffektiviserar bilglasverkstäder

Assemblin har ingått ett multitekniskt avtal om energieffektiviseringsåtgärder med Ryds bilglas. I uppdraget ingår att statusbesiktiga verkstäderna i Sverige och lägga fram kort- och långsiktiga förslag på åtgärder som minskar energianvändningen.

Assemblin energieffektiviserar bilglasverkstäder
Ryds bilglas ska energieffektivisera sina verkstäder i Sverige och Assemblin har fått i uppdrag kartlägga både kort- och långsiktiga åtgärder. Foto: Assemblin

Ryds Bilglas 157 verkstäder på 89 orter runt om i Sverige som alla ska besiktigas och energieffektiviseras. Uppdraget är värt mellan 3 och 5 miljoner kronor. I uppdraget ingår även att installera laddinfrastruktur vid verkstäderna och uppkoppling till Assemblins smarta molntjänst Assemblin Charge.

– Det här är ett mycket spännande uppdrag där vi får möjlighet att bistå Ryds Bilglas i deras arbete med att minska sina energikostnader och koldioxidutsläpp. Vi är mycket glada över förtroendet att dels vara ett stöd i elektrifieringen av deras fordonsflotta, och dels kunna optimera deras tekniska system genom att koppla ett helhetsgrepp, säger Fredrik Allthin, vd och affärsområdeschef på Assemblin El.

Källa: Assemblin El

Publicerad 1 juni 2023

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.