Energieffektivisering | 1 jun 2023

Assemblin energieffektiviserar bilglasverkstäder

Assemblin har ingått ett multitekniskt avtal om energieffektiviseringsåtgärder med Ryds bilglas. I uppdraget ingår att statusbesiktiga verkstäderna i Sverige och lägga fram kort- och långsiktiga förslag på åtgärder som minskar energianvändningen.

Assemblin energieffektiviserar bilglasverkstäder
Ryds bilglas ska energieffektivisera sina verkstäder i Sverige och Assemblin har fått i uppdrag kartlägga både kort- och långsiktiga åtgärder. Foto: Assemblin

Ryds Bilglas 157 verkstäder på 89 orter runt om i Sverige som alla ska besiktigas och energieffektiviseras. Uppdraget är värt mellan 3 och 5 miljoner kronor. I uppdraget ingår även att installera laddinfrastruktur vid verkstäderna och uppkoppling till Assemblins smarta molntjänst Assemblin Charge.

– Det här är ett mycket spännande uppdrag där vi får möjlighet att bistå Ryds Bilglas i deras arbete med att minska sina energikostnader och koldioxidutsläpp. Vi är mycket glada över förtroendet att dels vara ett stöd i elektrifieringen av deras fordonsflotta, och dels kunna optimera deras tekniska system genom att koppla ett helhetsgrepp, säger Fredrik Allthin, vd och affärsområdeschef på Assemblin El.

Källa: Assemblin El

Publicerad 1 juni 2023

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.