KYLKÖP | 16 aug 2021

Armatec förvärvar Nordicold

Armatec-koncernen, som ingår i Ernströmgruppen, har förvärvat 100 procent av aktierna i Nordicold AB. 

Nordicold är en svensk leverantör inom kyl- och ventilationsbranschen som utvecklar, marknadsför och säljer ett noggrant utvalt produktsortiment inom fläktar och komponenter för kyla, värme och VVS. Med en bred och djup kunskap inom detta produktområde och stort fokus på kundbehov och teknisk utveckling har Nordicold sedan 1968 utvecklad verksamheten till att idag omsätta ca 50 miljoner kronor med 12 anställda i Göteborg.
Bolaget har byggt sitt varumärke genom att utveckla dess kärnvärden genom långsiktiga relationer med personligt engagemang, kompetens och helhetssyn.  Elisabeth Alfredsson och Hans Jannemark väljer nu att överlåta bolaget, de kommer fortsätta att leda verksamheten och ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med kunder och leverantörer.
– Som ägare till Nordicold vill vi se att verksamheten fortsätter utvecklas. Armatec är en stark och kompetent ägare som kan ge bättre möjligheter att utveckla verksamheten samtidigt som det stärker Armatecs strategiska satsning i att bli en heltäckande partner till sina kunder, säger Elisabeth Alfredsson, vd för Nordicold.
– Armateckoncernen är sedan tidigare starka inom vvs och Industri och Nordicold kompletterar med sin starka position inom kyla denna verksamhet väl. Jag ser fram emot den kommande resan att fortsätta utveckla Nordicolds sortiment och kunder och är glad över att Elisabeth Alfredsson och Hans Jannemark ägare till Nordicold har valt Armatecgruppen som ny ägare, säger Fredrik Ståhl, CEO Armatecgruppen.

 

Källa: Armatec

Publicerad 16 augusti 2021

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.