Årets Fjärrvärmeföretag och Årets Exjobb 2009

Svensk Fjärrvärmes årsmöte hölls den 10-11 november i Borås.

Karlshamn Energi AB utsågs till Årets fjärrvärmeföretag 2009. Företaget får utmärkelsen för sin framgångsrika samverkan med den lokala industrin, som försörjer ett helt samhälle med överskottsvärme. Falu Energi & Vatten AB fick ett hedersomnämnande.

På årsmötet utsågs också Årets Exjobb i fjärrvärmebranschen. För första gången delades priset ut i två kategorier, teknik / naturvetenskap och ekonomi / samhällsvetenskap.

Mattias Wesslau och Anders Palm, Ekonomihögskolan och Inst för Teknik och samhälle LTH, Lunds Universitet, fick priset i ekonomi / samhällsvetenskap för sitt examensarbete i Technology Management; ”Konsekvenser av tredjepartstillträde för en lokal fjärrvärmemarknad”.

I Kategorin teknik / naturvetenskap prisades Peter Wimble och Per Ågren, Linköpings tekniska högskola, för sitt arbete ”Uppvärmning av småhus i stadsdelen Djurgården – Linköping.

Källa: Svensk Fjärrvärme

Publicerad 13 november 2009

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.