Solenergi | 30 maj 2023

Ängelholmsförskolor får solceller

Det kommunala samhällsfastighetsbolaget i Ängelholm, Ängelholmslokaler, gör en satsning på förnybar energi. Under maj och juni får två förskolor i kommunen solcellsanläggningar.

Ängelholmsförskolor får solceller
Ekens förskola är först ut i en satsning på förnybar energi som Ängelholmslokaler gör. Foto: Ängelholmslokaler

Först ut var förskolan Eken, som under maj fick Ängelholmslokalers första solcellsanläggning . Anläggningen har en installerad effekt på 37 kWp, med en förväntad produktion på strax över 34000 kWh per år.

– Vi är jätteglada över att vår första solcellsanläggning nu har kommit på plats. Förutom att den hjälper oss att minska våra driftskostnader bidrar vi också till hållbar lokal energiproduktion vilket känns bra, säger Pernilla Nevsten, vd på Ängelholmslokaler.

Under juni kommer ytterligare en förskola, närmare bestämt Hjärnarps förskola i norra delen av kommunen, förses med en egen solcellanläggning.

Förutom att investera i solceller satsar bolaget även på laddinfrastruktur för el- och hybridbilar, där låg- och mellanstadieskolan Villanskolan kommer förses med laddstolpar under sommarlovet. Laddstolparna riktar sig främst till anställda och besökare till skolan, men kommer även kunna användas av allmänheten.

Källa: Ängelholmslokaler

Publicerad 30 maj 2023

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.