NY VD | 15 jan 2021

Anders Mårtensson ny vd för Svenska kyl & värmepumpföreningen

Anders Mårtensson ny vd för Svenska kyl & värmepumpföreningen
Anders Mårtensson. Foto: SKVP

Den 1 juni tillträder Anders Mårtensson som vd för Svenska kyl & värmepumpföreningen. Han tar över efter Per Jonasson, som varit bolagets vd sedan 2010.

Anders kommer närmast från VVS-fabrikanternas råd och rollen som vd där. Anders har från sina 7 år på VVS-fabrikanternas råd betydande erfarenhet av arbete i en branschorganisation samt en djup kunskap om energimarknaden. Anders har även en stor vana av att samverka med andra bransch- och näringslivsorganisationer samt myndigheter och politiker.

– Jag är mycket glad över att få uppgiften att leda Svenska kyl & värmepumpföreningen, säger Anders Mårtensson. Det finns otroligt mycket kompetens i branschen och jag ser fram emot att tillsammans med alla duktiga medarbetare på SKVP se till att driva branschens utveckling vidare.

Anders Mårtensson tillträder rollen som vd för Svenska kyl & värmepumpföreningen den 1 juni 2021 och efterträder därmed Per Jonasson som går vidare till Incert den 18 januari.

Fram till Anders tillträde, kommer Johan Barth att agera tillförordnad vd på föreningen. Johan har lång erfarenhet som styrelseledamot i SKVP:s styrelse, samt har fram till slutet av 2019 arbetat som vd på dåvarande Geotec, Svenska borrentreprenörers branschorganisation och vd på Svenskt geoenergicentrum.

KÄLLA: Svenska kyl & värmepumpföreningen

Publicerad 15 januari 2021

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.