Först | 26 okt 2023

AMF först ut med ventilationskanaler i återvunnet stål

AMF:s fastighet på Jakobsbergsgatan 24 i Stockholm blir det första projektet i Sverige med Lindabs nya ventilationskanaler av återvunnet stål.

AMF först ut med ventilationskanaler i återvunnet stål
Lindab levererar sina första ventilationskanaler i återvunnet stål till Jakobsbergsgatan 24 i Stockholm. Foto: WTR, AMF Fastigheter.

Det återvunna stålet innehåller 75 procent återvunnet material och minskar klimatpåverkan med hela 62 procent. Den totala minskningen av CO2-utsläpp för ventilationskanalerna i fastigheten Jakobsbergsgatan 24 uppgår till 30 036 kg CO₂e (A1-A3 GWP-fossil) vilket markerar ett betydelsefullt steg mot att skapa mer hållbara byggnader.

 Tove Törneman,  AMF Fastigheter. Foto: Johan Strindberg

– Vi på AMF Fastigheter jobbar för att minska vårt klimatavtryck och visa vägen för den omställningen som måste ske inom bygg- och fastighetsbranschen. I projektet på Jakobsbergsgatan 24 i Stockholm har vi envist pushat lösningarna framåt och Lindabs ventilationskanaler i återvunnet stål är en viktig komponent i det arbetet, säger Tove Törneman på AMF Fastigheter.

AMF Fastigheter bygger om och uppdaterar Jakobsbergsgatan 24 till en modern, hållbar och flexibel kontorsfastighet. Nya klimateffektiva lösningar testas, det handlar till exempel om att bygga så att alla installationer, tak, golv och nödvändiga funktioner ska hålla för alla möjliga planlösningar i minst 30 år framåt. På så sätt arbetar man för att både minska sina klimatavtryck nu under ombyggnationen, men också framöver.

Lindab levererar både cirkulära och rektangulära ventilationskanaler i återvunnet stål till projektet. Installationen utförs av Adero, medan stålet till ventilationskanalerna levereras av ArcelorMittal.

 

Källa: Lindab

Publicerad 26 oktober 2023

På nytt jobb

Anna Cornander har utsetts till produktchef för hållbar fjärrvärme hos Eon, Malmö. Hon kommer från Rise.
Ann Wingård har utsetts till försäljningschef på Indoor Energy, Solna. Hon kommer från Coromatic.
Christopher Peralta har anställts som energicontroller hos Enstar AB, Stockholm. Han kommer från annan bransch. Abiel Tesfamhret har anställts som energikontroller. Han kommer från Knivsta kommunfastigheter och bostäder.
Daniel Serell har utnämnts till vd för Sandbäckens rör i Kalmar AB där han tidigare var projektledare.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.