Etablering | 21 nov 2023

Alfa Laval planerar ny anläggning i Landskrona

Alfa Laval planerar att bygga en ny anläggning i Landskrona och vill nu köpa 42 000 kvadratmeter mark av kommunen.

Alfa Laval planerar ny anläggning i Landskrona
Alfa Laval vill etablera en ny anläggning i Landskrona. Bild: Alfa Laval

Alfa Laval, som tillverkar produkter inom värmeöverföring, separering och flödeshantering, har planer på att i slutet av 2025 påbörja bygget av en anläggning vid E6:ans södra avfart utanför Landskrona.

– Möjligheten att kunna förvärva mark i Landskrona ligger väl i tiden då vi expanderar vår verksamhet. Markområdet i Landskrona är attraktivt och nära E6, där vi har möjlighet att uppföra en byggnad som passar bra för vår typ av verksamhet. Vi har goda relationer till Landskrona stad och ser fram emot ömsesidigt givande samarbete även framöver, säger Patrik Källåker, vd för Alfa Laval Technologies.

Alfa Laval räknar med att verksamheten i Landskrona kan innebära 70 till 100 nya arbetstillfällen. Kommunstyrelsen i Landskrona ska ta ställning till företagets markköp på sitt sammanträde den 23 november.

Källa: Landskrona kommun

Publicerad 21 november 2023

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.