solel | 16 dec 2022

Ahsell köper solelsgrossist

Solelgrossisten Sverige AB blir en del av Ahsell i början av nästa år. Solelsgrossisten befinner sig i en mycket positiv utvecklingsfas. Omsättningen uppgick under verksamhetsåret 2021 till 95 miljoner kronor.

Ahsell köper solelsgrossist
Ahlsell går in som ägare i Solelgrossisten i början av nästa år. Bolaget ska drivas som en självständig enhet med samma ledning och personal som idag. Foto: Pixabay

Solelgrossisten startade 2014, som en av Skånes första solelsinstallatörer. Fyra år senare satsade man helt på grossistverksamhet inom solel. Sedan dess har tillväxten varit fantastisk och idag är man cirka 50 medarbetare i koncernen och omsätter närmare 100 miljoner.

– Marknaden för solel växer kraftigt och med Ahlsell får vi de muskler vi behöver för att bli en ännu viktigare och större del av den. Inte minst bli ännu bättre på att ge våra kunder den hjälp och support de behöver. Det är ju ingen hemlighet att tillväxt kräver styrka – och nu får vi det, säger företagets grundare och vd Niklas Knöppel.

Bolagets huvudkontor och lager ligger i Tomelilla, och säljkontor finns också i Täby, Kungsbacka, Malmö, Lund och Helsingborg. Efter förvärvet kommer Solelgrossisten att fortsätta arbeta under eget namn som ett helt fristående företag på samma sätt som nu. Med samma personal och på samma platser, men med tillgång till Ahlsells alla resurser.

– Nu blir vi en fristående enhet i ett stort och starkt företag som verkligen kan det här med att sälja installationsutrustning till proffs, säger

Genom förvärvet kan Ahlsell erbjuda sina kunder ett komplett erbjudande inom e-mobility, energilagring och produkter för solenergi. Dessutom tillför Solelgrossisten kompetens och en supportfunktion, samt ett egenutvecklat kalkylverktyg för dimensionering av solcellsanläggningar. Ahlsells breda produktutbud, starka marknadsnärvaro och suveräna logistikutbud tillgängliggörs också för Solelgrossistens kunder i samband med förvärvet.

Ahlsell tar preliminärt över som ägare den 13 januari 2023. Niklas Knöppel kvarstår som vd och även övrig personal är kvar på sina befattningar.

 

 

 

 

 

Källa: Ahlsell

Publicerad 16 december 2022

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.