Aggregat i badrummet

Aggregat i badrummet

Aggregatet REC Temovex Blue 4 är utformat som en vitvara och avsett att placeras på golv i badrum, tvättstuga, grovkök eller liknande. Det har dubbla parallellkopplade motströmsvärmeväxlare.

Aggregatet är som tidigare modeller toppanslutet med anslutning 160 millimeter. Fronten och aggregatets sidor är pulverlackade i vitt (RAL 9016) med 30 millimeter isolering.

Den nya dubbla motströmsväxlaren har en trekantig kanalstruktur som gör att aggregatet sägs komma upp till över 90 procent verkningsgrad. Aggregatet är försett med EC-fläktar av typen ytterrotormotor. Fläktarna är individuellt, steglöst ställbara.

Aggregatet är utrustat med ett elektriskt steglöst eftervärmarbatteri på 0,9 kW. Som tillval kan aggregatet utrustas med förstärkt elektrisk eftervärmare på 1,8 kW, vattenbatteri på upp till 1,6 kW eller förstärkt vattenbatteri på upp till 2,8 kW.

Teknisk data med eftervärmare el

Märkeffekt aggregat 1 165 W

Märkeffekt eftervärmare 900 W, (1 800 W tillval)

Teknisk data med eftervärmare vatten, vattentemperatur 55/45  grader Celsius

Märkeffekt aggregat 265 W

Märkeffekt eftervärmare 500 W, (2 800 W tillval) vid 85 l/s

Vattenanslutning DN12

Gemensamma tekniska data

Spänning/frekvens 230 V, 50 Hz

Säkring 10 A

Filter TL/FL Påse F7/G3

Vikt 97 kg

Mått (B x D x H) 482x670x1940 mm

Kanalanslutningar 4 x 160 mm

Kondensavlopp 8 mm

Publicerad 1 december 2015

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.