Samarbete | 6 apr

ABB i samarbete med Samsung Electronics för smarta byggnader

ABB och Samsung Electronics kommer att samarbeta i ett globalt partnerskap för att tillhandahålla gemensamt utvecklade tekniker för energibesparingar, energihantering och smart Internet of Things (IoT)-uppkoppling av både bostadshus och kommersiella byggnader.

ABB i samarbete med Samsung Electronics för smarta byggnader
Samarbetet kommer att förnya den holistiska energihanteringen för att minska koldioxiden och energiräkningarna för bostadshus och kommersiella byggnader.

Tack vare samarbetet kommer Samsung och ABB att kunna utvidga kundernas tillgång till tekniker för hemautomation och bättre enhetshantering samtidigt som det underlättar smart fördelning av energikonsumtionen.

Smarta hem använder sig av uppkopplade enheter och vitvaror som är integrerade i ett centraliserat system för att spara pengar, tid och energi. Genom att koppla ihop exempelvis appen Samsung SmartThings med ABB:s hemautomationslösningar kan de boende använda sina egna personliga enheter för att övervaka och hantera inte bara alla sina vitvaror, utan även gas- och rökdetektorer, energi, säkerhet och luftkonditionering från en och samma app.

Genom att exempelvis proaktivt se till att vitvaror som diskmaskiner och tvättmaskiner körs under låglasttider säkerställs det att elnätet optimeras, vilket ger lägre energikostnader.

Vi tänker oss en framtid där våra kunder kan dra nytta av betydande besparingar vad gäller koldioxid och energi genom att ytterligare förbättra tillgången till helt integrerad och holistisk, smart teknik för byggnader.

– Samarbetet med en större innovationsledare som Samsung Electronics stärker ytterligare ABB:s vision och erbjudande att koppla samman hela byggnader med öppna och agnostiska lösningar samt att leverera förståelse om den totala energiförbrukningen, inklusive laddning av elfordon. Det minimerar inte bara koldioxidutsläppen från byggnaderna utan ger också en smidig och engagerande användarupplevelse, säger Mike Mustapha, global chef för ABB:s division Smart Buildings.

Parallellt med hemautomationslösningarna avser de båda företagen att utvidga samarbetet mellan Samsung Electronics produkter för värme, ventilation och luftkonditionering (HVAC) och VRF-system (variable refrigerant flow) för reglering av rumskomforten med ABB:s HVAC-styrsystem för kommersiella byggnader och flerfamiljshus.

Publicerad 6 april 2022

På nytt jobb

Klas Tauberman har anställts som elkonsult. Han kommer från ELK Göteborg.
Alexander Bäck har anställts som vvs-konsult hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Han kommer från Newton.
Marie Fossum Strannegård har utsetts till ny vd för IVL Svenska Miljöinstitutet.
Gunnar Linder har utsetts till ny chef för WSP Systems, installationskonsultdelen.
Per Johansson har utsetts till vd för Climat80 Entreprenad AB, Malmö. Han kommer från Nordomatic.
Kent Edvardsson har anställts som säljansvarig i Stockholmsdistriktet hos Watt Heating AB med ansvar för Stockholm, Sundsvall, Örebro, Linköping. Han kommer från Bravida.
Andreas Behm Fredin har utsetts till chef för division Konstruktion & installation hos Tyréns AB, Stockholm.
Jakob Jamot har utsetts till teknisk chef hos Free Energygruppen, med placering i Göteborg. Han kommer från Azelio
Tobias Eriksson har utnämnts till ansvarig för affffärsområde Öst hos Instalco. Han efterträder Peter Westman som övergår till en konsultroll inom Instalco.
Magnus Petersson har utsetts till försäljnings- och marknadschef hos Beulco Armaturs AB, Helsingborg. Han kommer från annan bransch. Peter Lönnbrink har anställts som konstruktör
Simon Nilsson har anställts som ingenjör för arbete med energieffektivisering på Leosol Energi AB. Han kommer från Boliden Mineral.
Elin Öman har anställts som projektledare hos Eon Energilösningar AB, Stockholm. Hon kommer från studier.
Johan Nyhlén har anställts som försäljningsingenjör hos Nicotra Gebhardt AB, region Väst. Han kommer från ebmpapst.
Lennart Lifvenhjelm har anställts som teknikansvarig på Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Vasakronan.
Patrik Vinsa har utnämnts till vice vd med operativt ansvar för hela serviceverksamheten på samtliga nio orter där Indoor är verksamt med lokalkontor.
Patrik Armborsth har utsetts till avdelningschef hos Indoor Energy Services Sweden AB i Stockholm. Han kommer från Exhausto.
Niclas Mantinieks har utsetts till vd för Sandbäckens Brandskydd AB, Stockholm. Han kommer från Presto.
Per-Eric Hjelmer har anställts på Aquademica AB:s inomhusmiljögrupp i Stockholm. Han kommer från Tyréns.
Erik Svensson har utsetts till platsansvarig hos VVS Tjänst Sverige AB i Kalmar. Han kommer WSP.
Niclas Lööf har tillträtt som nyckelkundsansvarig med placering i Göteborg. Han kommer från Carrier.
Mushtak Alshamary har anställts som nyckelkundsansvarig med placering i Göteborg. Han kommer från Caverion.
Per Sandsjö har anställts som nyckelkundsansvarig med placering i Lidköping. Han kommer från Roth Sverige.
Richard Schöniger har tillträtt som nyckelkundsansvarig på Panasonic Heating and Cooling med placering i Jönköping. Han kommer från Dahl Sverige.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Energi & Miljö Nyhetsbrev

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att Energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.