Samarbete | 6 apr 2022

ABB i samarbete med Samsung Electronics för smarta byggnader

ABB och Samsung Electronics kommer att samarbeta i ett globalt partnerskap för att tillhandahålla gemensamt utvecklade tekniker för energibesparingar, energihantering och smart Internet of Things (IoT)-uppkoppling av både bostadshus och kommersiella byggnader.

ABB i samarbete med Samsung Electronics för smarta byggnader
Samarbetet kommer att förnya den holistiska energihanteringen för att minska koldioxiden och energiräkningarna för bostadshus och kommersiella byggnader.

Tack vare samarbetet kommer Samsung och ABB att kunna utvidga kundernas tillgång till tekniker för hemautomation och bättre enhetshantering samtidigt som det underlättar smart fördelning av energikonsumtionen.

Smarta hem använder sig av uppkopplade enheter och vitvaror som är integrerade i ett centraliserat system för att spara pengar, tid och energi. Genom att koppla ihop exempelvis appen Samsung SmartThings med ABB:s hemautomationslösningar kan de boende använda sina egna personliga enheter för att övervaka och hantera inte bara alla sina vitvaror, utan även gas- och rökdetektorer, energi, säkerhet och luftkonditionering från en och samma app.

Genom att exempelvis proaktivt se till att vitvaror som diskmaskiner och tvättmaskiner körs under låglasttider säkerställs det att elnätet optimeras, vilket ger lägre energikostnader.

Vi tänker oss en framtid där våra kunder kan dra nytta av betydande besparingar vad gäller koldioxid och energi genom att ytterligare förbättra tillgången till helt integrerad och holistisk, smart teknik för byggnader.

– Samarbetet med en större innovationsledare som Samsung Electronics stärker ytterligare ABB:s vision och erbjudande att koppla samman hela byggnader med öppna och agnostiska lösningar samt att leverera förståelse om den totala energiförbrukningen, inklusive laddning av elfordon. Det minimerar inte bara koldioxidutsläppen från byggnaderna utan ger också en smidig och engagerande användarupplevelse, säger Mike Mustapha, global chef för ABB:s division Smart Buildings.

Parallellt med hemautomationslösningarna avser de båda företagen att utvidga samarbetet mellan Samsung Electronics produkter för värme, ventilation och luftkonditionering (HVAC) och VRF-system (variable refrigerant flow) för reglering av rumskomforten med ABB:s HVAC-styrsystem för kommersiella byggnader och flerfamiljshus.

Publicerad 6 april 2022

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.