Varsel | 31 maj

48 får lämna Uponor

Den 7 maj i år varslade Uponor 50 anställda. Efter avslutade förhandlingar står det nu klart att 48 personer kommer lämna företaget. Genom individuella överenskommelser, pensionsavgångar och avslutande av ett antal visstidsanställningar är det enbart 23 personer som sägs upp på grund av arbetsbrist.

48 får lämna Uponor

– Det har funnits en stor föreståelse bland medarbetare och övriga parter kring situationen, vilket har gjort att vi kunnat fortskrida skyndsamt och redan nu har kunnat informera samtliga berörda om utfallet, säger Robert Molund, vd för Uponor AB.

Efter lagt varsel har många företag i regionen har hört av sig till Uponor och visat intresse för Uponors medarbetare då de har behov av att anställa.

Uponor kommer med anledning av detta, tillsammans med Surahammars kommun, att anordna en jobbmässa i Virsbo den 14 juni. På så vis ökar det chanserna för de som är drabbade av uppsägning att komma i arbete så fort som möjligt.

– Byggbranschen drabbas hårt just nu på grund av den höga räntan. För exporterande bolag är det i många fall en omvänd situation då den svaga svenska valutan får en positiv effekt. Då det finns många exporterande industrier i närområdet är det roligt att se att det finns ett så stort intresse av våra kompetenta medarbetare. Vi har exempelvis redan sju stycken bolag som har konkret behov av att rekrytera och som kommer att vara på plats på vår jobbmässa den 14 juni, fortsätter Robert Molund.

Källa: Uponor

Publicerad 31 maj 2023

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.