Smarta elmätare | 16 dec 2022

300 elmätare om dagen ska bytas

E.on har inlett bytet av 150 000 elmätare i Malmö stad. Fram till sommaren 2024 kommer drygt 40 tekniker att byta 300 mätare per arbetsdag.

300 elmätare om dagen ska bytas
Johan Ahlgren i Vintrie blev först i Malmö att få E.ONs nya smarta elmätare. "Den hittar lättare eltjuvarna, därmed kan vi sänka kostnaderna för kunderna", säger Peter Hjalmar, regionchef på E.on. Foto: Tomas Persson, E.on

– De nya smarta mätarna ger kunderna möjligheter att enkelt ansluta solceller och ger kunderna örnkoll på sin elförbrukning, säger Peter Hjalmar, regionchef syd på E.on.

Regeringen har beslutat om nya krav på elmätare i syfte att bland annat öka möjligheten att påverka sin egen elförbrukning. Dessutom behöver många av dagens installerade mätare ersättas de närmaste åren eftersom de kommer att ha nått slutet på sin ekonomiska och tekniska livslängd.

I Skåne, Halland, Jämtland, Medelpad och Ångermanland samt i storstadsregionerna Stockholm, Örebro och Malmö är det One Nordic som har i uppdrag att byta ut och installera 650 000 nya smarta mätare i E.on:s fastigheter.

I Östergötland, Småland, Kronoberg och Blekinge har Transtema tillsammans med Montico i uppdrag att installera 340 000 nya smarta elmätare i E.ONs elnätskunders fastigheter.

Källa: E.on

Publicerad 16 december 2022

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.