Lego. | 5 nov

Mästerskap i Lego på Tekniska

Den 9 november tävlar över 300 skolelever om mästartitlarna när Tekniska museet och innovationspartnern Sandvik bjuder in till regionfinal i First Lego League – världens största vetenskapstävling för barn och unga.

Mästerskap i Lego på Tekniska
Räkna med stenhård konkurrens, tidspressade tävlingar och ett öronbedövande legorassel i First Lego League. Foto: Tekniska

Räkna med stenhård konkurrens, tidspressade tävlingar och ett öronbedövande legorassel när Tekniska museet tillsammans med innovationspartnern Sandvik arrangerar finalomgång i First Lego League. Deltagarna tävlar i lag där både problemlösning, konstruktion och kreativitet sätts på prov i utmaningar som engagerar unga i STEM-ämnen.

Utmaningarna är ett fantastiskt sätt att få barn och unga att engagera sig i teknik och matematik.

First Lego League är en internationell vetenskapstävling där barn och unga mellan 6 och 16 år får möjlighet att arbeta med teknik och innovation. Årets tema är ”submerge”, med utmaningar kopplade till lösningar på miljöproblem i världens hav och sjöar. Nytt för i år är en tävlingskategori för yngre barn mellan 6 och 9 år, vilket öppnar upp för fler att delta och utforska teknik på ett roligt och lärorikt sätt.
– Det är djup koncentration och stort allvar i luften när eleverna tävlar med lösningar på verkliga problem. Utmaningarna är ett fantastiskt sätt att få barn och unga att engagera sig i teknik och matematik, samtidigt som det bygger stolthet och självförtroende, säger Maria Olsson, chef för lärande på Tekniska museet
First Lego League är en del av Tekniska museets arbete för att stärka intresset för Stem-ämnen (Science, Technology, Engineering, Math) – ofta med tillägget A för art. I det långsiktiga samarbetet med Sandvik möter museets verksamhet tusentals barn och unga både genom turnerande verksamhet i Stockholmsområdet och i hela landet.
– På Sandvik brinner vi för att inspirera nästa generation inom teknik och vetenskap! Genom att stötta Stem-initiativ som First Lego League är vi med och bygger framtidens kompetens och väcker ungas nyfikenhet och självkänsla inom innovation och problemlösning, säger Edvard Bergström, Vice President Corporate Communications på Sandvik.

Källa: Tekniska

Publicerad 5 november 2024

Konsultplatsen

Hitta enkelt rätt konsult inom installations- och energiteknik

På nytt jobb

Niklas Kedbrant är ny vd för Milen Ventilation i Gävle. Han var tidigare affärsområdeschef för teknik och underhåll på Furuviksparken.
Gustav Thuresson är ny uppdragsansvarig energi och miljö på Ingenjörsbyrån Andersson & Hultmark. Han kommer från WSP där han också var uppdragsansvarig. Johanna Nordblom är ny vvs-ingenjör. Hon kommer från Ringhals AB där hon var utvecklingsingenjör HVAC.
Michael Wellert är ny vvs-ingenjör/uppdragsledare på Rekonik i Västerås. Han kommer från Afry i samma stad där han var vvs-ingenjör.
Magnus Gerstel Würzl är ny arbetschef ventilation på Windefalk Ventilation & Energi i Stockholm. Han kommer från GK Sverige i samma stad där han var entreprenadchef ventilation.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.